Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώνονται χωριά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώνονται χωριά

Αύγουστος 13, 2019 - 15:43
0 σχόλια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια: Φλέγονται τα πρώτα σπίτια - Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.

Όπως δήλωσε στον Σκάι ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η εκκένωση θα γίνει οργανωμένα είπε ακόμα, ενώ σημείωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 227 πυροσβέστες, αεροσκάφη, ελικόπτερα, και ένα ελικόπτερο συντονισμού.

Νεότερη ενημέρωση 17:14

Οι φλόγες έχουν ήδη μπει στο χωριό Μακρυμάλλη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη. Το χωριό έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ζητήθηκε βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα όπου και αναμένεται να μεταβει στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα ενισχύεται η εναέρια πυρόσβεση με καναντέρ από την Αεροπορία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.