Ανεξαρτητοποίηση Κουτρή στη Μεγαλόπολη

Ανεξαρτητοποίηση Κουτρή στη Μεγαλόπολη

Ιανουάριος 18, 2019 - 09:16
0 σχόλια

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του Ν.3463/2006 και του άρθρου 55 του Ν.3852/2010 και μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου την 5-12-2018 ως Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Μεγαλόπολης, αφού ευχαριστώ και πάλι και τιμώ τους Δημότες που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 σας γνωστοποιώ τα εξής:

Αξιολογώντας την όλη πορεία της Δημοτικής Αρχής από 1-9-2014 έως σήμερα διαπιστώνω τα παρακάτω:

Οι Δημότες αγνοούνται, περιφρονούνται και εμπαίζονται. Η πόλη της Μεγαλόπολης υποβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα. Υπηρεσίες έκλεισαν και μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις όπως η Δ.Ο.Υ. (Εφορεία), το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ, ο Ο.Τ.Ε. – Cosmote κ.λ.π., δεκάδες καταστήματα έκλεισαν και η ανεργία αυξάνει. Εκκρεμεί η τηλεθέρμανση στα 2/3 της Μεγαλόπολης και δεν έχει δοθεί μόνιμη λύση λειτουργίας της όταν βγαίνει εκτός η τρίτη (3η) μονάδα.  Ενώ υφίστανται ακόμη οι απαγορευμένες και επικίνδυνες αμιαντοσκεπές (ελλενίτ) στις 2 ΜΟΜΑ, Μεγαλόπολης και οι επικίνδυνες αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης.
Τι γίνεται με τα σκουπίδια;

Ο Βιολογικός καθαρισμός γιατί δεν λειτουργεί και ποιός ευθύνεται;

Γι’ αυτά επιβάλλονται κάθε τόσο πρόστιμα στο Δήμο.

Τα Δημοτικά σφαγεία Μεγαλόπολης γιατί έκλεισαν και ταλαιπωρούνται κτηνοτρόφοι και έμποροι; ποιοί ευθύνονται;

Οι Τοπικές Κοινότητες τα χωριά μας αφού εξαπατήθηκαν πολιτικά προεκλογικά, στη συνέχεια εγκαταλήφθηκαν και καταβαραθρώθηκαν.

Παράλληλα μια πηγή ζωής και πλούτου για τη Μεγαλόπολη το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης με τον πέριξ Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεγαλόπολης που άλλες πόλεις δεν έχουν και το ζηλεύουν, έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του. Μαζί με τα υπόλοιπα μνημεία όπως Αρχαία Λυκόσουρα, Λύκαιο Όρος και τα μνημεία της Δ.Ε. Φαλαισίας και της Δ.Ε. Γόρτυνος, όλα παραμένουν αναξιοποίητα και κλειστά.

Όλα τα άλλα Αρχαία Θέατρα έχουν αναστηλωθεί μόνο το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης είναι χωράφι.

Πού είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο και πού βρίσκονται τα κατά καιρούς Αρχαιολογικά ευρήματα; Όλες οι πόλεις έχουν Αρχαιολογικό μουσείο, εδώ η Μεγαλόπολη αντί για μουσείο έχει μια αποθήκη με τα αρχαία πεταμένα σαν μπάζα.

Έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί όλα αυτά, για να έρχονται στη Μεγαλόπολη κάθε μέρα δεκάδες πούλμαν με τουρίστες να ξεναγούνται στην Αρχαία Μεγαλόπολη (αφού θα έχει αξιοποιηθεί από την διασταύρωση του νεκροταφείου έως σχεδόν την διασταύρωση του εργοστασίου) και να έρχονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο (που θα έχει κατασκευαστεί) μέσα στη Μεγαλόπολη και να γεμίζει η πλατεία και τα μαγαζιά με τουρίστες για να επιβιώσει και να αναβαθμιστεί η Μεγαλόπολη.

Τι θα συμβεί στη μεταλιγνιτική εποχή που έρχεται;

Ο Ειδικός Αναπτυξιακός Πόρος (Ε.Α.Π.) το γνωστό λιγνιτόσημο όλα τα χρόνια δεν αξιοποιήθηκε σωστά σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου για το σκοπό που θεσπίστηκε για αναπτυξιακά έργα, αλλά κατασπαταλήθηκε για μικροέργα (π.χ. μάνδρες, τσιμέντα κ.λ.π.) ούτε μια θέση εργασίας για τη μεταλιγνιτική εποχή.

Ποτέ δεν εισακούστηκε η γνώμη μας, αλλά επικράτησε το ψέμα, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής στην πλειοψηφία της προς τους Δημότες που δεν έχει προηγούμενο. Οι όποιες προτάσεις μας στα 4,5 χρόνια πετάχτηκαν στα σκουπίδια ακόμη και για το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2019 στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημότες είναι δυσαρεστημένοι, πικραμένοι και απογοητευμένοι.
Μαζί με όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μία άλλη πράξη του δράματος ίσως η κορυφαία με την αναίρεση της απόφασής σας για παραίτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου αν εισαχθεί στη Βουλή (όπως και έγινε) το νομοσχέδιο και τελικά ψηφίστηκε η πώληση της ΔΕΗ (Σταθμοί και Ορυχεία) Μεγαλόπολης.

Αντί να κάνετε αυτό που υποσχεθήκατε μιλήσατε για μεμονωμένες παραιτήσεις, γιατί δεν τις κάνατε εσείς με τις δικές σας παραιτήσεις (τότε θα ίσχυε και η δική μου) ομαδικές – συνολικές αφού τάχα ήταν μεμονωμένες;

Αν και αυτή τη στιγμή δεν έχουν νόημα και αναδρομική ισχύ, διότι το «έγκλημα» στη ΔΕΗ έχει συντελεστεί.

Μιλάτε για λιποταξία εκείνων οι οποίοι εφάρμοσαν την απόφαση που ψηφίσατε όλοι μαζί. Δηλαδή για 11 Τακτικούς Δημοτικούς Συμβούλους και για 60 και πλέον αναπληρωματικούς. Είναι το 60% της εκλογικής δύναμης της 18ης Μαΐου 2014. Υποτιμάται τη νοημοσύνη του κόσμου δεν ντρέπεστε;

Δεν σέβεστε ούτε την απόφαση (δήλωση) – δέσμευσή σας και παρέχετε σιωπηρή σύμφωνη γνώμη στη διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε ιδιώτες.

Με επακόλουθα και συνέπειες την καταρράκωση των εργαζομένων, τον μαρασμό της Τοπικής Κοινωνίας και την εξαφάνιση στο τέλος κάθε οικονομικής δραστηριότητας στην πόλη μας.

Είστε πολιτικά υπόλογοι και συνυπεύθυνοι σε αυτό το τεράστιο Εθνικό και Τοπικό «έγκλημα» που διενεργήθηκε στον τόπο μας. Με το ξεπούλημα της ΔΕΗ έρχεται η Μεγαλόπολη 50 χρόνια πίσω (στην προ ΔΕΗ εποχή να γίνει χωριό) και καταδικάζεται το λεκανοπέδιο σε βιοτικό αφανισμό. Οι θέσεις εργασίας μειώνονται, πολλοί νέοι φεύγουν από τον τόπο μας, η πόλη αδειάζει.

Πώς θα αντικρίσετε αύριο τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στη ΔΕΗ με τις οικογένειές τους οι οποίοι είναι θυμωμένοι και εξοργισμένοι μαζί σας, που με το ξεπούλημα θα υποστούν τα πάνδεινα; Καθώς και τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος κ.λ.π. οι οποίοι θα λεηλατηθούν άγρια, θα υποφέρουν και θα δεινοπαθήσουν;

Και σαν να μην έφτανε αυτό δρομολογούνται για τη Μεγαλόπολη να έρθουν στα εργοστάσια και στα ορυχεία όλα τα υπολείμματα σκουπιδιών, ο ΧΥΤΕΑ κ.λ.π. απόβλητα. Όλα αυτά αποτελούν την ταφόπλακα της περιοχής μας.

Αυτές και άλλες αντιλαϊκές επιλογές και πολιτικές παλιανθρωπιές έχουν πικράνει και έχουν απογοητεύσει τους Δημότες.

Συμπορεύεστε μαζί με όλους αυτούς που τα ψήφισαν και όλους τους προηγούμενους οι οποίοι ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, εθνικούς δρόμους – διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια, Κρατικά εργοστάσια και βιομηχανίες, ναυπηγεία, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ κ.λ.π. και τώρα τη ΔΕΗ (τα οποία ήταν κερδοφόρα) σε βάρος του λαού και της χώρας. Από που θα εισπράξει τώρα το Κράτος για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του; τα έργα, τους μισθούς, τις συντάξεις κ.λ.π., μόνο από περικοπές και φόρους;
Έχετε καταδικαστεί στη συνείδηση του Μεγαλοπολίτικου λαού και ο λαός θα σας τιμωρήσει γι’ αυτό.
Αν είχατε φιλότιμο και ίχνος ευαισθησίας σύμφωνα και με την από τον Νοέμβριο 2017 απόφαση – δέσμευσή σας θα είχατε παραιτηθεί, αλλά σας ενδιαφέρουν μόνο τα αξιώματα, οι καρέκλες, η προβολή και τα όποια προνόμια.
Δεν μου επιτρέπει με καμμία δύναμη η συνείδησή μου, ο χαρακτήρας μου, η πορεία μου μέχρι σήμερα, η πίστη μου μέχρι θανάτου στις αξίες και στα ιδανικά, να συμπορευθώ με πρόσωπα ανειλικρινή, αφερέγγυα και ασυνεπή, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Δεν δέχομαι να συμπράξω στο παραμικρό στην καταδίκη της περιοχής μας, να προδώσω τους δημότες μας και να καταδικάσω τις επόμενες γενιές.  
Δεν δέχομαι και δεν μπορώ να συμπλεύσω με μία Δημοτική Αρχή η οποία αφού ξεγέλασε πολιτικά τους Δημότες από την πρώτη στιγμή όπως αποδείχτηκε, ακύρωσε στην πράξη το προεκλογικό πρόγραμμα της πενταετίας.
Για τους ανωτέρω λόγους που κυρίως ενδεικτικά μόνο αναφέρω (γιατί υπάρχουν και πλείστοι άλλοι που δεν αναφέρονται στο παρόν) και μετά από ουσιαστική επικοινωνία και ειλικρινή διάλογο με τους Δημότες, όπου προέκυψε η απαίτησή τους και η ρητή εντολή τους για ανεξαρτητοποίηση και παραμονή για εκπροσώπησή τους, την οποία σέβομαι και κάνω πράξη:

Ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ». Θα συμπορευθώ ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος μαζί με τον δοκιμαζόμενο λαό του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Έχω στο πλευρό μου τον Μεγαλοπολίτικο λαό, όπου χρειάζεται θα δίνω το παρών σύμφωνα με τη εντολή του, αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Δημοτών και γενικά για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Αθανάσιος Κουτρής

Υ.Γ. Την όποια κριτική και γνώμη την έχουν οι Δημότες, ο κυρίαρχος λαός (και κανένας άλλος) και θα την εκφράσει στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.