Άνετη νίκη για τον Ηρακλή του Καστρίτη κόντρα στο Ρέθυμνο

Άνετη νίκη για τον Ηρακλή του Καστρίτη κόντρα στο Ρέθυμνο

Οκτώβριος 13, 2019 - 13:34
0 σχόλια

Παρότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι προηγούμενος με 5-0, το Ρέθυμνο κατάφερε να ισορροπήσει στο πρώτο δεκάλεπτο ρίχνοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης παίζοντας ταυτόχρονα καλή άμυνα έκλεισε μπροσά το πρώτο δεκάλεπτο με 18-23. Η πίεση του ΗΜΙΘΕΟΥ στην συνέχεια ήταν το σημείο που άλλαξε την ροή του πρώτου ημιχρόνου. Βγάζοντας πολύ ενέργεια στην άμυνα και τρέχοντας σωστά το παρκέ οι παίκτες του Καστρίτη κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο δεκάλεπτο και έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (43-33).

Στο β' μέρος η προσπάθεια των Κρητικών να μειώσουν στο τρίτο δεκάλεπτο (45-39) την διαφορά δεν ευδοκίμησε, αφού οι «κυανόλεκοι» παίκτες συνέχισαν να ορίζουν αυτοί τις τύχες του παιχνιδιού βρίσκοντας εύστοχα σουτ και έξω από την γραμμή των τριπόντων και κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες εντός παρκέ. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε μπροστά τον ΗΡΑΚΛΗ με 61-45 έπειτα από buzzer - beater του Φώτη Γεωργαλά.

Με την διαφορά στους 16 πόντους, ο ΗΡΑΚΛΗΣ είχε μεγάλο προβάδισμα μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Καστρίτη δεν ανυσήχησαν σε κανένα σημείο της τέταρτης περιόδου και μάλιστα έφτασαν την διαφορά και στο +21(73-52) χάρη σε τρία σερί τρίποντα των Σμιθ(2) και Ζάρα(1). Η νίκη για την Ομάδα μας ήρθε με τελικό σκορ 74-56.

Ακόμη μία νίκη στο Ιβανώγειο για τον ΗΜΙΘΕΟ με τον κόσμο της Ομάδας να δημιουργεί ξανά εκπληκτική ατμόσφαιρα που έδωσε τεράστια δύναμη στους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη.

Επόμενο παιχνίδι για την Ομάδα μας την Τρίτη (15/10, 16:30) ξανά με τον Ρέθυμνο όπου ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 43-33, 61-45, 74-56

ΗΡΑΚΛΗΣ(Καστρίτης): Μανωλόπουλος 3(1), Οκερέαφορ 10(2), Καββαδάς 3, Σούλερ 11(2), Ντέιβις 7. Κακαρούδης 1, Ζάρας 6(2), Καλαϊτζίδης 3(1), Γεωργαλάς 2, Χάνλαν 13(1), Γκάρετ 3, Σμιθ 11(2)

ΡΕΘΥΜΝΟ(Ζιάγκος): Γκάρετ 5, Λι 2, Χριστοδούλου 7(1), Χότον, Κουρέπης, Μαραγκάκης 3, Καμπερίδης 6(1), Γαρέζος, Χάρις 2, Γκόρντον 6, Ραζής, Φράνκαμπ 23(4)

Μετά την νίκη επί του Ρεθύμνου Γιάννης Καστρίτης τόνισε την καθημερινή βελτίωση που δείχνει η ομάδα στο παρκέ, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στην διαφορά μεταξύ του σημερινού αγώνα και αυτού του Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη:

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία του σήμερα στο γήπεδο. Μας δίνει πραγματικά πολύ ενέργεια και δύναμη η στήριξη του. Αναφορικά με τον αγώνα ξεκινήσαμε κάπως νωθρά στο πρώτο δεκάλεπτο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά στην συνέχεια καταφέραμε να πάρουμε μία ακόμη σημαντική νίκη με οδηγό την ενέργεια που βγάλαμε στο παρκέ. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα είχαμε πολύ καλό πρόσωπο στην άμυνα και φαίνεται πως βίσκουμε σιγά - σιγά αποκτούμε την απαιτούμενη χημεία στο παιχνίδι μας. Επιθυμούμε να βγάλουμε τώρα ακόμη περισσότερα καλά στοιχεία και στο μπροστά μέρος του παρκέ εκτός από την αμυντική μας συμπεριφορά.»

Σε ερώτηση σχετική με τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στο Ρέθυμνο για το Κύπελλο τόνισε πως «είναι ένας αγώνας με τελείως διαφορετικά στοιχεία και χαρακτήρα από τον σημερινό. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που ο νικητής περνά στην επόμενη φάση και ο ηττημένος αποχωρεί από την διοργάνωση. Μάλιστα, το ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το Ρέθυμνο δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες δίνει ακόμη πιο αμφίρροπο χαρακτήρα στον αγώνα. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά και να αγωνιστούμε συγκεντρωμένοι και σε αυτό το παιχνίδι ώστε να πάρουμε την πρόκριση.»

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.