Ανεγκέφαλοι μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο το οδικό δίκτυο της Αρκαδίας (pics,vid)

Ανεγκέφαλοι μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο το οδικό δίκτυο της Αρκαδίας (pics,vid)

Φεβρουάριος 23, 2017 - 14:02
0 σχόλια

Μεγάλο είναι το πρόβλημα από την εσκεμμένη ρίψη απορριμμάτων στα χαντάκια, κίνηση στην οποία προβαίνουν, δυστυχώς, πολλοί κάτοικοι της Αρκαδίας.

Πολλές φορές τα απορρίμματα αυτά παρασύρονται από τα  ορμητικά νερά, μετά από κάθε ισχυρή νεροποντή και τα μετακινούν επιδεινώνοντας τις ήδη υπάρχουσες ασφυκτικές καταστάσεις που δημιουργούνται από τις πλημμύρες.
Σε σκουπιδότοπο μετατρέπουν πολλοί ανεγκέφαλοι πολίτες τα χαντάκια, τα ρέματα και τις κοίτες των ποταμών, ρίχνοντας παράνομα κάθε λογής απορρίμματα.

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου το ArcadiaPortal έχει καταδικάσει ανάλογα φαινόμενα, καθώς η ανεξέλεγκτη ρίψη οικιακών απορριμμάτων προκαλεί περιβαλλοντικό έγκλημα στους δρόμο της πόλης αλλά και στις γειτονιές και στα χωράφια.
Για να απομακρυνθούν αυτά τα απορρίμματα πρέπει ένα εργάτης, ο οποίος δεν παρέχεται αυτή τη στιγμή, να μαζέψει με τα χέρια ένα-ένα τα απορρίμματα, τα οποία πολλές φορές είναι σε δυσπρόσιτα σημεία με βάτα και όχι μόνο.

Άραγε αυτός που ελαφρά τη καρδία άδειασε τα απορρίμματά του στην άκρη της παλαιάς Εθνικής οδού Τρίπολης –Καλαμάτας σκέφτηκε ότι αυτά θα παραμείνουν εκεί για μήνες, έως ότου ένας δυνατός αέρας ή μια βροχή τα παρασύρει;

Ας υπενθυμίσουμε στον ανεγκέφαλο αυτό πολίτη ότι τα απορρίμματα αυτά θα παρασυρθούν από την βροχή και θα φράξουν το ρέμα που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας φανερά αγανακτισμένος καταδίκασε αυτού του είδους της πράξεις αναφέροντας χαρακτηριστικά 

Είμαστε απολίτιστοι και αμόρφωτοι και δυστυχώς δεν μπορούμε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Δεν είμαστε πλέον Τουρκόσποροι. Παρακαλώ βοηθήστε να μείνει καθαρός ο τόπος

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό και δυστυχώς ούτε και το τελευταίο, αλλά με την έκκληση για συμμόρφωση που απέστειλε ο αντιπεριφερεάρχης, ακόμα και ένας πολίτης να ευαισθητοποιηθεί και να μην ξαναπετάξει το πλαστικό του ποτήρι, ή τη γόπα από το τσιγάρο του, από το παράθυρο του οχήματός του θα είναι επιτυχία.
 

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η παράνομη ρίψη απορριμμάτων έχει μετατρέψει την Τρίπολη σε σκουπιδότοπο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.