Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο

Αύγουστος 11, 2019 - 17:06
6 σχόλια

Αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, η οποία είχε ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου.

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, ενώ όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.


6 Σχόλια

Μούγκα στη στρούγκα τα βοθροκάναλα του Κούλη κι αυτός ρίχνει τις βουτιές του και πέρα βρέχει

Στα παλιά μου τα παπούτσια η οικονομική καταστροφή, η καταστροφή των κέδρων που είχαν ήδη λιγοστέψει (ούτε ένα μήνα πριν ήμουν εκεί) σημαίνει ότι δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου στην Ελαφόνησο. Την αφήνω στους κάφρους.

@20:19 ,οι καφροι ερχονται και φευγουν ,οπως πηγαιναν και στην Αλλονησο ,οπως πηγαιναν και στην Αναφη ,οπως πανε τωρα στην Τηλο ,αλλα η ανυπολογιστη ζημια με τους αυτοφυεις κεδρους πρεπει να μας αφυπνησει!!

Διαβάζω ότι κάηκε το 25% του νησιού. Ε, και τα αποκαΐδια έχουν την ομορφιά τους. Τρέξτε να προλάβετε πριν αρχίσει η ανοικοδόμηση.

Γιατί βγάζεις τέτοια εμπάθεια με το νησάκι ;Θα σου άρεσε εσένα να γράφουν τα ίδια το 2000 που μας κάηκε το Μαίναλο ;

Εμπάθεια όχι με το νησάκι, με τους ηλίθιους που το κατοικούν και το έκαψαν. Η φωτιά ξεκίνησε από τον σκουπιδότοπο στην κορφή του βουνού και έχουν το θράσος να ζητούν μονιμη παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων. Για να φυλάνε τι; Τα ρεσόρτ και τα κάμπινγκ που θα χτίσουν πάνω στους καμμένους κέδρους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.