Αναζωπύρωση στη φωτιά στο Πλάτωμα- Ρίψη χώματος από το Δ.Τρίπολης (photos&video)

Αναζωπύρωση στη φωτιά στο Πλάτωμα- Ρίψη χώματος από το Δ.Τρίπολης (photos&video)

Δεκέμβριος 11, 2012 - 12:37
2 σχόλια

 Δήμαρχος: Νόμιμη η απόφαση του ΠΣ για την έγκριση της ΜΠΕ για την μονάδα στον Άγιο Κωνσταντίνο- η απόσταση δεν αφορά σε στρατιωτικά αεροδρόμια

Αναζωπύρωση υπάρχει αυτήν  την ώρα στη φωτιά που καίει εδώ και δέκα μέρες στην ανενεργή πλέον χωματερή του Πλατώματος στο Δήμο Τρίπολης. Οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από τα βυτιοφόρα του δήμου με την ρίψη εκατοντάδων τόνων νερού δεν έφεραν αποτέλεσμα και η φωτιά συνεχίζει να καίει πλαστικά απορρίμματα και να δημιουργεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στη χωματερή.

Ο δήμος όπως ενημέρωσε και ο δήμαρχος στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ πριν λίγο , προσπαθεί από το πρωί σήμερα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, να ρίξει χώμα για επιχωμάτωση των σκουπιδιών από τη κορυφή τους, ώστε να σταματήσει να καίει. Θα προσπαθήσουν όπως είπε ο κ. Σμυρνιώτης με το λιγότερο κόστος να σταματήσουν τη φωτιά που έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση η Περιφέρεια, αφού από την ΠΕ Αρκαδίας τους είπαν ότι δεν έχουν χειριστές και μηχανήματα ενώ και η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση του χώρου και γενικά δεν έχει γίνει τίποτα για το θέμα.

Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης σε ερώτησή μας για το πώς μπήκε η φωτιά δεν ανέφερε τίποτα αφού όπως τόνισε αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας απλώς είπε πως είχαν πάει δύο μέρες πριν με τους ευρωπαίους εκπροσώπους και την αντπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου στο χώρο για να τον δουν στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκατάστασής του.

Επίσης ανέφερε πως πλέον προχωρά και η διαδικασία για την μονάδα προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο, αφού ήρθε το έγγραφο νομιμότητας της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της ΜΠΕ, ενώ για το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι η απόσταση δεν σχετίζεται με στρατιωτικά αεροδρόμια....

Δείτε το βίντεο με τις σημερινές δηλώσεις του δημάρχου

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/6O1x_WIxnk4

youtube://v/92VT0uryWTs


2 Σχόλια

Πες τα Δήμαρχε. είσαι ο μόνος που ασχολείται με τα προβλήματα. οι άλλοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι προπαγάνδα και αυτοπροβολή χωρίς καμμία ουσία. είμαι κάτοικος στη Φιλικών και σε έχω δει τουλάχιστο 5 φορές να πηγαίνεις στο πλάτωμα. οι άλλοι ούτε από μακριά... μόνο λόγια.

ΠΟΙΟΙ ειναι οι ΑΛΛΟΙ?δεν εχουν ονομα?ΚΑΙ τι κανει ο δημαρχος οταν επισκεπτεται αυτη την ιστορικη τοποθεσια?ΦΥΣΑ για να πιασει η φωτια!!! ΕΛΕΟΣ!οι αδαεις πεθαναν,η κριση και η φτωχεια εχει και τις θετικες συνεπειες. ΑΝΑΖΟΠΥΡΩΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ,να ευχαριστουμε το ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ που επελεξε να μας βαλει φωτια το Δεκεμβρη?