Αναβρασμός στη ΝΔ - Προς συνέδριο το ΠαΣοΚ

Αναβρασμός στη ΝΔ - Προς συνέδριο το ΠαΣοΚ

Ιανουάριος 29, 2015 - 19:50
0 σχόλια

Βαριά η ήττα και για τα δύο κόμματα

Στα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης επικρατούν όλα τα συναισθήματα που ακολουθούν μια ήττα, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Πιο ταραγμένη εμφανίζεται η γαλάζια παράταξη, ενώ το ΠαΣοΚ ετοιμάζεται για συνέδριο όπου «όλα τα θέματα θα είναι ανοιχτά», όπως τόνισε ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του, και φυσικά εκείνο της προεδρίας. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η ήττα ήταν βαριά για το ΠαΣοΚ αλλά και για εκείνον προσωπικά, και χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογένεσης».

Στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της οποίας υπέστη ήττα ιδεολογικού και στρατηγικού χαρακτήρα, συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 29/1 η Εκτελεστική Γραμματεία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Αντ. Σαμαράς επικοινωνεί ήδη με κορυφαία στελέχη, ζητώντας τους στήριξη και συστράτευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χθες Τετάρτη 28/1 ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη, όπου ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής έδωσε τη δική του αποτίμηση της εκλογικής ήττας: έλλειψη ηγετικής ομάδας, λανθασμένη πολιτική, λανθασμένη επικοινωνιακή στρατηγική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά κορυφαία στελέχη ζητούν τη διενέργεια συνεδρίου, ενώ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Επίσης, τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζουν την ανάγκη να επιστρέψει η ΝΔ προς το Κέντρο και να επαναπροσδιορίσει την κομματική της ταυτότητα.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.