Aναβολή της συζήτησης για το έργο της τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη

Aναβολή της συζήτησης για το έργο της τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη

Νοέμβριος 23, 2017 - 15:34
0 σχόλια

Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με αφορμή την αναβολή της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομίας για την ένταξη έργου Β΄ φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας
 
Το 2014 κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Κωνσταντινόπουλου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, το έργο β΄φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης είχε ενταχθεί στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ (ΣΑΕ075) ως πράξη δυνητική προς ένταξη σε ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς αποτελεί έργο μεγάλης αναπτυξιακής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Από τη στιγμή που η περιοχή θα περάσει στη μεταλιγνιτική εποχή, το έργο αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να το απεντάξει από το ΠΔΕ το 2015, χωρίς να υπάρξει κανένας περαιτέρω σχεδιασμός για την υλοποίησή του.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2017 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλ. Χαρίτσης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Κωνσταντινόπουλος συμφώνησε μαζί του, πως το έργο είναι σημαντικό για την περιοχή. Ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με την Δημοτική Αρχή προκειμένου να επιτευχθεί η ωρίμανση του έργου. Δεσμεύθηκε ότι στις αρχές του 2017 το έργο θα ενταχθεί στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 και του θεματικού στόχου 4 και ειδικότερα της επενδυτικής προτεραιότητας 4g, και θα υλοποιηθεί.

Δυστυχώς παρά τις δεσμεύσεις του, ο Υπουργός, δεν θα προσέλθει αύριο (όπως δεν είχε προσέλθει και στις 26 Μαϊου)  στη Βουλή για να απαντήσει σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών ένταξης του έργου Β΄ φάσης επέκτασης διανομής δικτύου Μεγαλόπολης στο Ε.Π. ΥΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.

Αναμένουμε ο κος Υπουργός να κρατήσει την υπόσχεσή του και να απαντήσει σύντομα για την πρόοδο του έργου.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.