Αναβολή για τα ασφαλιστικά μέτρα στο Λεβίδι

Αναβολή για τα ασφαλιστικά μέτρα στο Λεβίδι

Απρίλιος 03, 2015 - 13:13
2 σχόλια

Κατόπιν αιτήματος των κατοίκων της περιοχής

Την Παρασκευή 3 Απριλίου θα εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν ζητήσει οι κάτοικοι του Λεβιδίου για την προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων στη χωματερή του Λεβιδίου στη θέση «Μαγούλα».

Στο δικαστήριο, αυτή τη φορά, τόσο ο Δήμος Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Οι κάτοικοι του Λεβιδίου, όμως, ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Ο Δήμος και η περιφέρεια αρνήθηκαν σφοδρά και δεν συναίνεσαν στην αναβολή, προκειμένου να μην κωλυσιεργεί η υπόθεση και να μην μένουν εκκρεμότητες.

Θεωρείται πιθανόν οι κάτοικοι του Λεβιδίου να έλαβαν γνώση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία δικαιώνει τον Δήμο Τρίπολης και χρειάζονται χρόνο, προκειμένου να ανασυντάξουν την τακτική τους από τούδε και στο εξής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι ο Δήμος Τρίπολης, λόγω της έκτακτης ανάγκης, έχει δικαίωμα οποτεδήποτε θελήσει να μεταφέρει τα απορρίμματα στο Λεβίδι, ανεξάρτητα από το αν η περιοχή είναι δασική ή αν προστατεύεται.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 15 Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή, καθώς ήταν η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία που διέθετε το Μονομελές, διότι, λόγω των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η αμέσως επόμενη διαθέσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι του Λεβιδίου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης του δημάρχου να μεταφερθούν τα απορρίμματα στη χωματερή στη θέση «Μαγούλα» του Λεβιδίου. Ο δικηγόρος των κατοίκων κ. Κώστας Γκότσης είχε επισημάνει ότι υπάρχει απόφαση από το 2011 να μην λειτουργεί ο ΧΑΔΑ.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα την Παρασκευή 6 Μαρτίου, όμως μετά από αίτημα των κατοίκων του Λεβιδίου προκειμένου να κλητευθεί εκ νέου η περιφέρεια Πελοποννήσου για την οποία δεν παραβρέθηκε κανείς, η υπόθεση αναβλήθηκε.

Τέλος, σημειωτέον ότι την Παρασκευή 3/4 στο Δικαστήριο δεν βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι του Λεβιδίου, όπως τις προηγούμενες φορές.
 


2 Σχόλια

Αυτό λέγεται φυγοδικία... Και το τσαντίρι - παράπηγμα - καλύβα του μπάρμπα-Θωμά πριν το χωριό με άδεια κατασκευής το 1821... μνημείο του κακώς εννοούμενου τσαμπουκά της χειρότερης μορφής Νεοέλληνα, που δεν σέβεται τίποτα και απλά αυτοδικεί με την ανοχή των αρμοδίων Αρχών...

Anonymous ελάτε με φορά να τα φέρεται...... Ήρθατε να πάρετε το νερό φύγατε με άδεια χέρια θέλατε να φέρεται τα σκουπίδια τζίφος... 14/04/1821 ελάτε με φόρα!!!!!!! ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.