Αναβίωση εθίμου της κουλούρας τ’ Αγιωργιού στα Τρόπαια (pics,vid)

Αναβίωση εθίμου της κουλούρας τ’ Αγιωργιού στα Τρόπαια (pics,vid)

Απρίλιος 23, 2017 - 19:27
0 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία εθελοντικής ομάδας γυναικών των Τροπαίων καθώς και άλλων τοπικών κοινοτήτων διοργάνωσαν εορταστική εκδήλωση «Οι κουλούρες τ’ Αγιωργιού» στα πλαίσια των «Ημερών Παράδοσης 2017».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων την Κυριακή 23 Απριλίου αμέσως μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Γεωργίου-πολιούχου των Τροπαίων, και είχε έκθεση με παραδοσιακά κεντητά ψωμιά και κουλούρες, παραδοσιακά σπιτικά γλυκά και κεράσματα.

Οι κυρίες των Τροπαίων συναγωνίστηκαν στην κατασκευή κουλούρας που αποτελεί παλαιό έθιμο στην περιοχή. Ακόμα γλυκά, και άλλα εδέσματα ήρθαν να συμπληρώσουν την διακόσμηση στα τραπέζια του πνευματικού κέντρου Τροπαίων. Παρόντες ο δήμαρχος Γορτυνίας κος Γιάννης Γιαννόπουλος, η οικοδέσποινα της εκδήλωσης πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου, πολύς κόσμος, και βέβαια οι κυρίες των Τροπαίων, που έδειξαν πως όταν υπάρχει αγάπη και ομόνοια μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο ζωής. Χορός στην συνέχεια και τραγούδια από τους παρισταμένους με την ευγενή συμμετοχή των Κώστα και Γιάννη Παυλόπουλου.

Video: 

ΕΘΙΜΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΟΠΑΙΑ ARCADIA PORTAL by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.