Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (photos&video)

Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (photos&video)

Απρίλιος 20, 2014 - 01:15

Χριστός Ανέστη

Η  Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι  μοναδικό γεγονός της Ιστορίας του κόσμου και δια τούτο η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, που είναι η  Εκκλησία της Αναστάσεως, δίδει σ’ αυτήν την προτεραιότητα και την καθιστά κορυφαίο γεγονός του Εκκλησιαστικού  μας εορτολογίου.

Αυτήν την κορυφαία εορτή, εόρτασε με λαμπρότητα και κάθε εκκλησιαστική Ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Κλήρος και λαός, σε όλες της Ενορίες της Μητροπόλεως έψαλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ευσεβείς Χριστιανοί από νωρίς προσέτρεξαν στην Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία συμμετείχαν με ευλάβεια  στην Θεία Λειτουργία, όπου και κοινώνησαν  το Τίμιο  Σώμα και  Αίμα του Αναστάντος Χριστού μας.

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Σ
ΧΑΡΙΤΙ  ΘΕΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ    ΚΑΙ   ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

Προς

Τον Ιερόν Κλήρον, τις Μοναστικές Αδελφότητες  και

τον ευσεβή Λαόν της Ιεράς Μητροπόλεως

Μαντινείας και Κυνουρίας

 

Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,

         Στην ιστορία του κόσμου δεν υπάρχει πιο χαρμόσυνο γεγονός από την λαμπροφόρο Ανάστασι του Χριστού και από τα μηνύματα  όλων των εποχών δεν ακούστηκε πιο ελπιδοφόρο μήνυμα από το «Χριστός ανέστη εκ νεκρών...».

Γι’ αυτό και όλοι εμείς που αποτελούμε τον Λαόν του Θεού και συνεχίζομε την παράδοσι των πατέρων  μας συμμετέχομε με αγαλλίασι και ευφροσύνη στη μεγάλη εορτή της Πίστεώς μας, ζούμε τη χαρά του αναστημένου Χριστού μας και «δια παντός ευλογούντες τον Κύριον υμνούμεν την Ανάστασιν Αυτού».

         Όμως δια να εορτάζωμε σωστά και να βιώνωμε αληθινά τη χαρά της Αναστάσεως πρέπει να γνωρίζωμε το πνεύμα και τις δωρεές που απορρέουν απ’ αυτή και να ζούμε οντολογικά το μηστήριον της Θείας Οικονομίας, ώστε να νοιώσωμε στα κατάβαθα της ψυχής μας τα μεγαλεία του Θεού και την απέραντη αγάπη Aυτού προς όλα τα δημιουργήματα Του και ιδιαίτερα προς εμάς τους ανθρώπους.

           Η εορτή του Πάσχα, συνυφασμένη με την Ανάστασι του Χριστού μας και την νίκη Του επάνω στη φθορά και το θάνατο, μας βοηθά και μας καθοδηγεί να ιδούμε το πόνο τον καθημερινό, τον ψυχικό η το σωματικό, το μικρό η το μεγάλο, το δικό μας η του αδελφού μας μέσα από τη σταυρο-αναστάσιμη προοπτική και να περιβάλλωμε τους καταπονουμένους συνανθρώπους μας με πολλή και ανυπόκριτη αγάπη και αδελφική φροντίδα και να σηκώσωμε μέρος από τη θλίψι τους, να απολύνωμε τον πόνο τους και να αντιμετωπίσωμε όλοι μαζί  το δύσκολο σήμερα και να ατενίσωμε το άγνωστο αύριο με την ελπίδα του Σταυρού και της Αναστάσεως του Χριστού, αφού «ιδού γαρ ήλθεν δια του Σταυρού χαρά εν όλω τω κόσμω».

           Με αυτό το πνεύμα και αυτή την προοπτική συμμετέχομεν όλοι εγκρατείς και ράθυμοι, πλούσιοι και πένητες, αμαρτωλοί και δίκαιοι, νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, στη μεγάλη εορτή του Πάσχα με την ακράδαντον πεποίθησι ότι τούτο είναι «Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου .......Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα λύτρον λύπης» και να μη λησμονούμε ποτέ ότι «ουκ έστιν η Βασιλεία του Θεού βρώσις και πόσις, αλλά δικαιοσύνη και άσκησις συν αγιασμώ».

ΧΡΙΣΤΟΣ   ΑΝΕΣΤΗ

Διάπυρος προς τον Αναστάντα Κύριον ευχέτης πάντων υμών

Ο  Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

            † Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Σ

 

ΤΡΙΠΟΛΙΣ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ  2014

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ    Α Ν Ε Σ Τ Η

                             

                                                              

+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/3qcxeAayf1g