Αναρρίχηση στο «Πεδίο Βουλωμένης» στη Νεστάνη (vid)

Αναρρίχηση στο «Πεδίο Βουλωμένης» στη Νεστάνη (vid)

Μάιος 27, 2020 - 20:00
0 σχόλια

Time lapse της διαδρομής "Γέρος και Γέρος extension" στο πεδίο "Βουλωμένη" στη Νεστάνη, λίγο έξω από την Τρίπολη.

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης αναφέρει:

Λίγο πριν φτάσουμε στον οικισμό της Νεστάνης Αρκαδίας, στρίβουμε δεξιά περνώντας κάτω από τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Τρίπολη και αμέσως στρίβουμε δεξιά σε καλής ποιότητας χωματόδρομο.

Οδηγούμε για περίπου 50 μέτρα και αφήνουμε το όχημα μας στα αριστερά του δρόμου.

Πληροφορίες πεδίου

Το πεδίο διαθέτει 13 διαδρομές από V- έως VII με ανάπτυγμα από 20 έως 25 μέτρα. Η διάνοιξη των διαδρομών χρηματοδοτήθηκε από τον ΕΟΣ Τρίπολης τον Σεπτέμβρη του 2000 στα πλαίσια σχολής αρχαρίων αναρρίχησης που είχε διοργανώσει εκείνη την εποχή.

 Όλες οι διαδρομές είναι ασφαλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα (πλην δύο που είναι παραδοσιακού χαρακτήρα) και διαθέτουν οργανωμένα ρελέ.

Για να τις σκαρφαλώσετε χρειάζεστε 12-14 σετάκια και σχοινί 60 μέτρων. Ο προσανατολισμός του πεδίου είναι δυτικός και τα βράχια βρίσκονται στην σκιά περίπου μέχρι τις δυο το μεσημέρι.

Ιδανική εποχή για να το επισκεφτείτε είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά επίσης μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε αυτό τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα επιλέγοντας τις δροσερές και τις ζεστές ώρες της μέρας αντίστοιχα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.