Αναλυτικός απολογισμός της δωρεάν δράσης για αδέσποτα της Τρίπολης (pics,vid)

Αναλυτικός απολογισμός της δωρεάν δράσης για αδέσποτα της Τρίπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 10, 2020 - 10:10
1 σχόλια

Σε αναλυτικό απολογισμό της δωρεάν δράσης για αδέσποτα της Τρίπολης προχώρησε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Save a Greek Stray.

Σε δελτίο τύπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία της δράσης, ενώ παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες.

Ο Δήμος Τρίπολης ήταν ο 3ος σταθμός του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» που υλοποιεί η SaveaGreekStray (SGS) και το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων με τη συνεργασία κτηνιάτρων, εθελοντών και τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης.

Με μοναδικό στόχο ένα πιο όμορφο «σήμερα» για τα αδέσποτα τετράποδα, τη φροντίδα τους, τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους και, παράλληλα, την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντί τους, 2448 μαθητές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ενώ 164 τετράποδα αδέσποτα στειρώθηκαν.

Στόχος του προγράμματος είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, η βελτίωση του τρόπου ζωής τους και, παράλληλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα αδέσποτα με δράσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν. Από το 2018 η SGS έχει δραστηριοποιηθεί σε δύο δήμους, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το Δήμο Ανατολικής Μάνης και προβλέπεται να συνεχίσει τις δράσεις της και σε άλλους δήμους της χώρας. Από την αρχή του προγράμματος καταφέραμε να ενημερώσουμε πάνω από 4.000 μαθητές και έχουν στειρωθεί πάνω από 400θηλυκά αδέσποτα!

Όπως ανέφερε η κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Ιδρύτρια της SaveaGreekStray (SGS), «Είμαστε περήφανοι για την 3η δράση του προγράμματος ‘’Στείρωσης, Εμβολιασμού και Ηλεκτρονικής Σήμανσης’’ . Προτεραιότητα μας είναι η προστασία και η περίθαλψη των τετράποδων φίλων μας. Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές.»

Αναφερόμενη στη δράση που μόλις ολοκληρώθηκε στο Δήμο Τρίπολης πρόσθεσε: «Ενημερώσαμε τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου για τις σωστές και τις λάθος πρακτικές απέναντι στα ζώα συντροφιάς, για τη σημασία της στείρωσης και για τη δράση του καταφυγίου μας ενώ παράλληλα οι κτηνίατροί μας Χρήστος Κτενάς και οι συνάδελφοι του Θεόδωρος Μπαμπλένης, Λάζαρος Καρανάσιος, Νίκος Παπαθεοδώρου, Θωμάς Σβήγκας, στείρωσαν, εμβολίασαν και προχώρησαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι το όνειρο μας για ένα καλύτερο μέλλον των τετράποδων φίλων μας να γίνει πραγματικότητα.»

H SGS προσεγγίζοντας το θέμα των αδέσποτων ζώων ως ένα κοινωνικό πρόβλημα στηρίζει και την επαρχία ελπίζοντας ότι θα βάλει ένα λιθαράκι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων και να μάθουμε πραγματικά τι σημαίνει να αγαπάμε τους τετράποδους φίλους και να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην εγκατάλειψη.
Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, SaveaGreekStray, τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων ,διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιο μας ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων,που είχαν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Video: 

3η Δράση Προγράμματος: ''Με αστείρευτη αγάπη για τα ζώα'' (OFFICIAL Aftermovie) - Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γιατί δεν πιέζετε για να εφαρμοστεί το τσιπάρισμα στα δεσποζόμενα; Ο αντίστοιχος νόμος ισχύει, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Γιατί; Μήπως δεν σας συμφέρει;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.