Ανάλυση για τη «μάχη» της Τρίπολης στο Αστέρας - ΠΑΟΚ

Ανάλυση για τη «μάχη» της Τρίπολης στο Αστέρας - ΠΑΟΚ

Ιανουάριος 13, 2019 - 10:21
0 σχόλια

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλτεζιώτης

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται  τον πρωτοπόρο και αήττητο του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ για την 16η αγωνιστική,  την 1η αγωνιστική για τον δεύτερο γύρο. Το συγκεκριμένο ματς είναι πολύ κομβικό και για τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου χρειάζεται τους 3 βαθμούς για να μπορέσει να πλησιάσει  τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ χρειάζεται την νίκη για να συνεχίσει το σερί που έχει χτίσει και να καταφέρει να μείνει πρώτος, αρκετούς βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Καλή η παράδοση εντός έδρας για τον Αστέρα

Ο Αστέρας για τον θεσμό της Superleague έχει υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ 14 φορές  έχοντας 9 νίκες, δύο ήττες και 3 ισοπαλίες. Πολύ καλός απολογισμός αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του αντιπάλου.

Ανάλυση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει ίσως μία από τις καλύτερες και πληρέστερες ομάδες στην ιστορία του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας ως παθητικό μόνο 6 γκολ αποδεικνύοντας έτσι ότι δύσκολα μια ομάδα μπορεί να παραβιάσει την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Η άμυνα αποτελείται από το εξαιρετικό δίδυμο Βαρέλα και Κρέσπο όπου είναι πολύ δυνατή στο ψηλό παιχνίδι αλλά υπάρχει μεγάλη αδυναμία στην ταχύτητα κάτι που φάνηκε στην Ευρώπη.  Ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σε 6 παιχνίδια δέχθηκε 12 τέρματα!, αριθμός που δείχνει ότι δεν είναι άτρωτη η άμυνα του. Όσο αφορά το κομμάτι του κέντρου εκεί δεσπόζει ο Βραζιλιάνος Μαουρίτσιο που είναι πολύ καλός οργανωτής . Λογικά στο παιχνίδι της Κυριακής θα τον πλαισιώσει ο Σάκχοβ ένας παίκτης που πρέπει να χτυπήσει πάνω του ο Αστέρας καθώς πρόκειται για έναν πολύ βαρύ ποδοσφαιριστή χωρίς πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ισχυρός καθώς διαθέτει 6 πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές(Ζάμπα,Ουάρντα,Πέλκας,Ελ Καντουρί,Λημνιός,Μπίσεσβαρ) που θα αγωνιστούν στα άκρα και πίσω από τον επιθετικό ο οποίος θα είναι μάλλον ο Νίκος Καρέλης μετά την πώληση του πρώτου του σκόρερ Πρίγιοβιτς. Επίσης ο ΠΑΟΚ διαθέτει ίσως τον καλύτερο πάγκο του πρωταθλήματος καθώς έχει σε όλες τις θέσεις πολύ καλούς παίκτες. 

Ο ΠΑΟΚ όμως έχει και κάποιες σοβαρές απουσίες ενόψει του αυριανού αγώνα, καθώς λείπει ο πολύ καλός κόφτης Κάνιας, ο Σουηδός σταρ Βερνμπλουμ  και ο Πρίγιοβιτς που έγινε μεταγραφή.

Προσωπική εκτίμηση και ανάλυση

Ο Αστέρας πρέπει να πιέσει τον ΠΑΟΚ και να σκοράρει πρώτος όπως και πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ πολύ δύσκολα μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι, όπως για παράδειγμα έγινε με την Παναχαϊκή που ηττήθηκε για τον θεσμό του κυπέλλου. Επίσης η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ είναι αδύναμη  και εκεί πρέπει να χτυπήσει η ομάδα της Τρίπολης με τις επελάσεις του δεξιού μπακ Κώτσιρα και την ταχύτητα του Νίκου Καλτσά. Όπως τόνισα και παραπάνω ο Ιγκλέσιας και ο Μουνάφο πρέπει να πιέσουν έντονα τον Σακχοβ ο οποίος είναι πολύ αργός και είναι επιρρεπής στα λάθη. Πολύ θετικό είναι ότι ο Αστέρας συναντά τον ΠΑΟΚ τώρα γιατί προέρχεται από πολύ κακή ήττα από ομάδα μικρότερης κατηγορίας και θα παίξει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα χωρίς τον μεγάλο του σκόρερ Πρίγιοβιτς.

Ο Αστέρας δεν πρέπει να χάσει αύριο στην έδρα του γιατί θα μείνει πολύ πίσω όσο αφορά  την διεκδίκηση της 5ης θέσης. Γενικά δεν πρέπει να χάσει στην έδρα του στον 2ο γύρο. Είναι πολύ δύσκολο το πρόγραμμα που ακολουθεί καθώς μέσα στις επόμενες αγωνιστικές θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ(εκτός), τον Ολυμπιακό(εντός),τον Άρη(εντός) και τον Παναθηναϊκό(εκτός). Αρχής γενόμενης από το ματς της Κυριακής ο Αστέρας πρέπει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί

Υ.Σ1) Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Superleague ήταν από τον Αστέρα Τρίπολης σε αυτό το γήπεδο, κάτι που όλοι οι φίλοι του Αστέρα θέλουν να ξαναγίνει το βράδυ της Κυριακής

Υ.Σ2) Ξαφνική αποχώρηση του Τόνσο, που θα είναι μεγάλη απώλεια για το αποψινό παιχνίδι

Υ.Σ3) Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την νέα προσπάθεια που γίνεται με τον Γιώργο Παράσχο και να πάει στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.