Ανακύκλωση και στο Δ. Γορτυνίας

Ανακύκλωση και στο Δ. Γορτυνίας

Σεπτέμβριος 10, 2011 - 16:30
2 σχόλια

Τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει και στο Δήμο Γορτυνίας η ανακύκλωση συσκευασιών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο, μετά από αντίστοιχο αίτημά τους υπογράφηκε σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης- Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο δήμος αναμένεται να πάρει με βάση τα όσα ορίζει η σύμβαση 130 κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών (μπλε κάδοι), οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε πρώτη φάση σε κεντρικά σημεία του δήμου και κυρίως σε περιοχές με τουριστική κίνηση, που υπάρχει υλικό συσκευασιών. Όσο για την αποκομιδή, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, επειδή δεν γίνεται να τους δοθεί απορριμματοφόρο από την ΕΕΑΑ, θα συνεργαστούν με τους δήμους Τρίπολης και Μεγαλόπολης που έχουν ξεκινήσει ήδη την ανακύκλωση συσκευασιών και διαθέτουν απορριμματοφόρα, ενώ θα χρησιμοποιήσουν και κάποιο δικό τους όχημα για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών. Ενώ θα προβούν και στην απαραίτητη ενημέρωση των πολιτών σε συνεργασία πάντα με την ΕΕΑΑ, ώστε να ανταποκριθεί ο κόσμος και να πάρει μέρος στην ανακύκλωση για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, που σκοπός τους είναι να φτάσει αυτή η μείωση στο 30% του συνόλου των απορριμμάτων που παράγονται στο δήμο. Ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για αυτό, ενώ τόνισε πως στην περιοχή, λόγω του ότι υπάρχουν κήποι και άλλες εκτάσεις τα οργανικά υπολείμματα είναι περιορισμένα. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αντί να αφήνουν οι κάτοικοι τα ξερά χόρτα που κόβουν και τα ξερά κλαδιά να γίνουν λίπασμα, τα στοιβάζουν έξω από κάδους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκουπίδια εκεί που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Γενικότερα τώρα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γιαννόπουλος, για τα απορρίμματα αυτή τη στιγμή τα εναποθέτουν στις δύο χωματερές που λειτουργούν στην περιοχή, σε αυτές των Τροπαίων και της Βυτίνας και αναμένουν να δοθεί κάποια οριστική λύση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. 

Προγραμματίζονται τρεις βιολογικοί καθαρισμοί

Επίσης ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος μας ενημέρωσε πως ήδη προγραμματίζεται η κατασκευή τριών βιολογικών καθαρισμών στο δήμο. Ο ένας είναι στην Ηραία που έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, και οι άλλοι δύο σε Καλλιάνι και Στεμνίτσα μαζί με Δημητσάνα. Οι δύο τελευταίοι προχωρά η διαδικασία για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Τ.Ε.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

μπραβο δημαρχε,

Δημαρχε συγχαριτηρια,εφερες σε περας ενα πολυ σημαντικο εργο,αυτο της ανακυκλωσης.Υπαρχει μηπως κανεις που διαφωνει για την αξια της ανακυκλωσης οταν με αυτον τον ευκολο,συγχρονο, περιβαλλοντικα ωφελιμο τροπο βοηθουμε ολοι μαζι στην αισθητικη των πολεων και των χωριων μας,προσφερει εργασια σε αρκετο κοσμο,εξοικονομουμε πρωτες υλες για την παραγωγη νεων προιοντων χωρις να χρειαζεται να στειλουμε συναλλαγμα στο εξωτερικο για την εισαγωγη τους;Ποσο θα αντεχουμε ακομα να ακουμε για διεθνεις διαγωνισμους,δεματοποιητες,μαγικες συνταγες για εξαφανιση των απορριματων,για προστιμα απο την ΕΕ,οταν με λιγη θελιση και συλλογικη προσπαθεια μπορουμε να αντιμετωπισουμε ριζικα το 50% του προβληματος;Για αυτο λοιπον ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ,ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΥ,ΜΠΟΡΕΙΣ.Συγχαριτηρια και παλι Δημαρχε σε σενα,αλλα και στον δημαρχο Τριπολης που πρωτος ξεκινησε την ανακυκλωση,συγχαριτηρια και στον δημαρχο Μεγαλοπολης.