Ανακούφιση των πλημμυροπαθών με γενναίες αποζημιώσεις (vid)

Ανακούφιση των πλημμυροπαθών με γενναίες αποζημιώσεις (vid)

Ιούλιος 08, 2016 - 09:42
1 σχόλια

Συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου την Δεύτερα 4 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη. Το πρώτο θέμα προς συζήτηση στα θέματα ημερήσιας διάταξης, αφορούσε την περιοχή της Αρκαδίας, η οποία υπέστη σοβαρές καταστροφές από το χαλάζι και τις πλημμύρες.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Γιώργος Ρουμελιώτης τοποθετήθηκε επί του θέματος, αναφέροντας ότι μέσα σε 4 περίπου ώρες η στάθμη του νερού ανέβηκε απότομα και περίπου 200 χιλιοστά νερού να πέφτουν ανά ώρα, καταστρέφοντας αγροτικές εκτάσεις , κτηνοτροφικές μονάδες, μελίσσια, οικοσυσκευές και υποδομές, αλλά υπήρξε και κίνδυνος για το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, είπε, απαριθμώντας τα περιστατικά απεγκλωβισμών που υπήρξαν στην περιοχή, με έναν πολίτη να έχει εγκλωβιστεί εντός του οχήματος και να σπάει με σφυρί το τζάμι για να σωθεί.

Αφού μίλησε για την μεγάλη καταστροφή σε σπίτια και καλλιέργειες ο κ. Ρουμελιώτης απευθυνόμενος στο σώμα του περιφερειακού συμβουλίου έθεσε τον προβληματισμό για το τι θα γίνει σε μία επόμενη τέτοιου μεγέθους πλημμύρα.

Αν και η πολιτική προστασία της περιφέρειας ήταν έξω κοντά στους πολίτες για να βοηθήσει,  το μέγεθος της βροχής ήταν πολύ μεγάλο

Έγιναν συσκέψεις, συντονισμός, εκτιμήσεις με την περιφέρεια να αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταπέξελθει και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Τέλος ο κ. Ρουμελιώτης ζήτησε άμεση καταγραφή των ζημιών, εκτίμησή τους και αποζημίωση των πληγέντων όπως αυτή προβλέπεται, με γενναίες χρηματοδοτήσεις.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Άμεση καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.