Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων ΑμεΑ Νότιας Κυνουρίας

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων ΑμεΑ Νότιας Κυνουρίας

Φεβρουάριος 04, 2019 - 16:24
0 σχόλια

Ο Σύλλογος Γονέων -Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες Νότιας Κυνουρίας "Η Ζεστή Φωλιά", για την εκπλήρωση των σκοπών του συνεχίζει στο μέτρο του δυνατού, την πολύπλευρη δραστηριότητά του, στηρίζοντας την εξέλιξη και πρόοδο των συμπολιτών  μας ΑμεΑ. 
Στα πλαίσια αυτά μαζί με τους συνεργάσιμους γονείς, συνεχίζεται η συνέργεια με ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες -όταν αυτοί είναι διαθέσιμοι- και λειτουργούν προγράμματα Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας και ψυχολογικής στήριξης με την συνδρομή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Παράλληλα στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και την επαναλειτουργία του ειδικού Δημοτικού και του ΕΕΕΕΚ που σήμερα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
Τονίζουμε εδώ ότι παρά την καθιέρωση και νομοθετικά Ν.3699/08 της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και για τα παιδιά ΑΜΕΑ εν τούτοις πολλά παιδιά και στην περιοχή μας μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Γι’ αυτό και ζητάμε την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης.     
  
Στόχος μας είναι και η λειτουργία στέγης δημιουργικής απασχόλησης μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας ΑμεΑ, σε τοπικό ή διαδημοτικό, νομαρχιακό ή περιφερειακό πλαίσιο με την συνδρομή  και στήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Ήδη είμαστε σε συνεννόηση με τον δήμο μας και φαίνεται σύντομα θα έχουμε καλά νέα για την μείωση των δημοτικών τελών σύμφωνα και με την σχετική κείμενη νομοθεσία για αναπήρους και εν γένει ευπαθείς ομάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο της ανάδειξης των προβλημάτων των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ και της παραπέρα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, είναι πολύτιμη η κάθε είδους στήριξη και συνδρομή της.
Αποδεχόμαστε και είμαστε ευγνώμονες για την οικονομική συνδρομή των εξής συμπολιτών μας:  

Τσουκάτου Μαριάννα        20,00 €.
Κολινιώτη Μαρία               20,00 €
Κουκουλίθρα Μαρία          20,00 €.
Συλ/γος απανταχού Πελετιωτών Αγ. Απόστολοι  100,00€. 

Ευχόμαστε στους φίλους μας συμπολίτες αναπήρους ΑμεΑ, στις οικογένειες τους και σ’ όλον τον κόσμο, καθημερινότητα με λιγότερα προβλήματα και εμπόδια και πάνω από όλα υγεία και υπομονή. 
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.
Με  εκτίμηση
 Για το  Δ.Σ.
                                Ο  Πρόεδρος                                                        Ο Ταμίας
   
                               Κ. Γερακίτης                                                      Εμ. Σιώρας

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.