Ανακοίνωση ΚΝΕ για το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών

Ανακοίνωση ΚΝΕ για το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών

Μάρτιος 02, 2011 - 14:36

Την Τρίτη 1 Μάρτη 2011 σταματάει η Δωρεάν μεταφορά των μαθητών σε όλο το Νομό σύμφωνα με έγγραφο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας. Η Διοίκηση επικαλείται χρέος 6 εκατομμυρίων ευρώ!!!! για τον προηγούμενο χρόνο που της χρωστάει η Νομαρχία και τώρα η Περιφέρεια. Ποσό υπέρογκο για την μετακίνηση των μαθητών στο νομό μας.

Πρόκειται για ένα ακόμη  αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που  ακολουθεί η κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συμμάχους τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο. Μιας πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.  Μιας πολιτικής που δεν αφήνει τίποτα όρθιο σε Παιδεία, Υγεία, Εργασιακά με τα μέτρα που προωθούνται σε όλους τους τομείς και χτυπιούνται τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

      Αυτή  η εξέλιξη σε συνδυασμό με τις  περίφημες συγχωνεύσεις σχολείων που  διακηρύττει το Υπουργείο Παιδείας, είναι καταδικαστική για πολλές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Καθώς με το κλείσιμο σχολείων πολλοί περισσότεροι μαθητές θα αναγκάζονται να μετακινούνται με το λεωφορείο για να πάνε στα σχολεία τους. Ένα επιπλέον βάρος λοιπόν στις τσέπες των εργατικών- λαϊκών οικογενειών, αφού οι μαθητές του νομού θα αναγκάζονται να πληρώνουν.

      Η Παιδεία πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και όχι για ένα  κομμάτι εκλεκτών, καθώς με τις  νέες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αυξάνονται οι ταξικοί φραγμοί. Και  κομμάτι της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας είναι σαφώς και η  μετακίνηση των μαθητών. Χρειάζεται τώρα ενιαίος κρατικός φορέας που θα μεταφέρει δωρεάν τους μαθητές, απαλλαγμένος από επιχειρησιακά συμφέροντα και παιχνίδια στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Δεν μπορούν να μπουκώνουν τις επιχειρήσεις με τεράστια ποσά την ίδια ώρα που για τα σχολεία δεν πληρώνουν ούτε το πετρέλαιο.

      Η κατάσταση που μας έχουν φέρει  και το μαύρο μέλλον που μας  ετοιμάζουν, και μας το παρουσιάζουν κιόλας σαν μοναδική διέξοδο από  την οικονομική κρίση, δεν είναι  μονόδρομος. Υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Διέξοδος που βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Διέξοδος που απαιτεί συστράτευση και συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ  ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

Κανένας μαθητής να μην πληρώνει για την μετακίνηση του
Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών-μαθητών-σπουδαστών
Η μετακίνηση να είναι Δημόσια και Δωρεάν με ευθύνη του κράτος κι όχι των ιδιωτών

Ν.Σ. Αρκαδίας