Ανακοίνωση για την φασιστική επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα

Ανακοίνωση για την φασιστική επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα

Σεπτέμβριος 23, 2018 - 23:32
0 σχόλια

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πρωθυπουργικό γραφείο για την επίθεση στον στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα:

Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς.
Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. 
Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

Δήλωση στήριξης από το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Εκφράζω την συμπαράσταση μου και τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση, στον Βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα που έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης. Δεν υφίσταται άλλοθι και νομιμοποιητικό πλαίσιο στη χρήση βίας για οποιαδήποτε διαφωνία. Δυστυχώς καθημερινά η Δημοκρατία μας διολισθαίνει και ο εκφασισμός της κοινωνίας μας είναι ορατός όσο ποτέ. Ελπίζω πως η οργανωμένη πολιτεία θα ακολουθήσει κάθε προβλεπόμενη ενέργεια ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Και επιτέλους ας γίνει αντιληπτό πως το ''φίδι '' κινείται ανάμεσα μας και οφείλουμε άπαντες να αφυπνιστούμε και να αναλογιστούμε για την πολιτική μας δράση και ρητορική.

Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μεσσηνιάς

Η φασιστική, άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες. Επιβάλλεται το αντιφασιστικό κίνημα και οι δημοκρατικοί πολίτες να ενδυναμώσουν τους αγώνες για την εξάλειψη του νεοναζισμού. Είναι  βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι καλλιεργούν τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο και νομιμοποιούν με τη στάση τους αποτρόπαιες συμπεριφορές. Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν έμπρακτα αυτή τη βίαιη επίθεση.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία EUROKINISSI


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.