Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός για το ΔΑΚ Τρίπολης

Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός για το ΔΑΚ Τρίπολης

Μάρτιος 07, 2018 - 09:52
0 σχόλια

Ομόφωνα ενέκρινε το ΔΣ του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης την μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας δήμου Τρίπολης για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του ΔΑΚ Τρίπολης.

ΤΕ Χ Ν Ι Κ Η   Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά την επανεπίστρωση retoping της ήδη φθαρμένης επιφάνειας Ταρτάν του στίβου του ΔΑΚ Τρίπολης και την προμήθεια εξοπλισμού στίβου με τα απαραίτητα όργανα και βαλβίδες.

1. ΤΑΠΗΤΑΣ

Η επιφάνεια του ταρτάν έχει υποστεί την φυσιολογική φθορά τριβής λόγω πολυετούς χρήσης την επιφανειακής της στοιβάδας που αποτελείται από πολυουρεθάνη και ελαστικούς έγχρωμους κόκκους EPDM.Ο προσφερόμενος νέος πολυουρεθανικός τάπητας που θα τοποθετηθεί πρέπει να πληροί τις κάτωθι προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλλουν στον διαγωνισμό, επί ποινή αποκλεισμού, τα δικαιολογητικά (εργαστηριακούς ελέγχους, πιστοποιητικά I.A.A.F. κλπ) μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα επισήμως που αποδεικνύουν ότι το προσφερόμενο σύστημα πολυουρεθανικού τάπητα και τα επί μέρους υλικά που τον απαρτίζουν πληρούν τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της μελέτης ως κάτωθι.

Επίστρωση επιφανειών στίβου με συνθετικό πολυουρεθανικό τάπητα επιφανείας 8.000 m2 και ελάχιστου τελικού πάχους 16 χιλ., χρώματος ερυθροφαίου ή πρασίνου ,που ανήκει στην κατηγορία των ταπήτων της παρ. 2.1 σ' ότι αφορά την υδροπερατότητα, στην κατηγορία των ταπήτων της παρ. 3.4.β, ή 3.4.γ σ' ότι αφορά τα υλικά και τη σύνθεση και να εκπληρώνει τις απαιτήσεις της παρ. 6 του τεύχους Τεχνικών απαιτήσεων ΕΞ-ΥΛ-ΔΑΠ2/Τρ2 - ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ της Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων και ανοιγμένων στην τιμή των δαπανών για τη γραμμογράφησή του σύμφωνα με τις απαιτήσεις IAAF, των δαπανών για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού που αφορά στην Γραμμογράφηση και των δαπανών για τον έλεγχο εκπλήρωσης των απαιτήσεων της παρ. 6. του τεύχους τεχνικών απαιτήσεων της Γ.Γ.Α., πλήρως γραμμογραφημένος και έτοιμος για χρήση. Στον υπάρχοντα τάπητα θα γίνει εργασία απόξεσης ώστε να φύγουν τα σαθρά τμήματα. Θα τοποθετηθεί ειδικό πολυουρεθανικό αστάρι (Primer).

Όλη η επιφάνεια θα στοκαριστεί με πολυουρεθανικό υλικό (P.U. Sealer) ώστε να καλυφθούν όλοι οι υδατοπερατοί πόροι της υπάρχουσας τριμμένης επιφάνειας. Θα εφαρμοστεί υλικό έγχρωμής πολυουρεθάνης δύο συστατικών σε υγρή μορφή πάχους 4 χιλιοστών και βάρους 4 κιλών ανά μ2. Μετά θα γίνει επίπαση με ελαστικούς έγχρωμους κόκκους EPDM οι οποίοι θα εμβαπτισθούν στην υγρή πολυουρεθάνη.

Τέλος μετά τον πολυμερισμό της πολυουρεθάνης με ειδικό μηχάνημα απορρόφησης θα απομακρυνθούν οι κόκκοι που δεν έχουν επικολληθεί.

Στα τμήματα όπου έχουν πλήρως καταστραφεί η αποκολληθεί θα γίνει πλήρης κατασκευή συστήματος σάντουιτς όπως προβλέπεται από την πρότυπη περιγραφή της Γ.Γ.Α. της παρ 3.4.β.σε επιφάνεια περίπου 2.000 μ2.

Θα γίνει προμήθεια και μεταφορά όλων των απαιτουμένων υλικών και των απαραίτητων μηχανημάτων στον τόπο του έργου, η πλήρης προμήθεια , σύμφωνα με τις προδιαγραφές των υλικών την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή της Γ.Γ.Α. και την τεχνική περιγραφή της μελέτης, και η προμήθεια της γραμμογράφησης όπως αυτή καθορίζεται στην παράγραφο 6.12 της πρότυπης τεχνικής προδιαγραφής ΕΞ-ΥΛ-ΔΑΠ2/Τρ2 της Γ.Γ.Α. και τους διεθνείς κανονισμούς της διεθνούς Ομοσπονδίας IAAF για τους συνθετικούς τάπητες.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τοποθετήσει την τελευταία τριετία τουλάχιστον ένα παρόμοιο τάπητα σε Δημόσιο Στάδιο στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν εργαστηριακό πιστοποιητικό κατηγορίας 1 της IAAF του συνολικού συστήματος που προτείνει και εργαστηριακό έλεγχο από εργαστήριο πιστοποιημένο από την IAAF ότι το σύστημα πληροί τις απαιτήσεις του κανονισμού ΕΝ 14.887 /2013 DIN18.035/6 2014-10 , DIN 18.035/7 2014-10(Heavy Metals Report), ακαυστότητας κατά ISO 11925-2/2010 και να έχει τοποθετηθεί και πιστοποιηθεί με CLASS 1 τουλάχιστον σε 5 Στάδια παγκοσμίως.

Οι συμμετέχοντες επίσης επί ποινή αποκλεισμού θα υποβάλλουν στην επιτροπή διαγωνισμού δύο δείγματα του συστήματος με την εμπορική ονομασία σφραγισμένα από διαπιστευμένο εργαστήριο της I.A.A.F.υλικών που θα τοποθετηθούν ήτοι εργαστηριακό πιστοποιητικό για τους Κόκκους EPDM ότι πληρούν τις απαιτήσεις του DIN 54.001 και για την αντίσταση στις υπεριώδεις ακτίνες του Ηλίου . Το προσφερόμενο σύστημα δαπέδου θα είναι πιστοποιημένης εταιρείας Ευρωπαϊκής προέλευσης η να κατέχει πιστοποίηση ATR. Ο προμηθευτικός οίκος του συνολικού συστήματος πρέπει να είναι πιστοποιημένος με πιστοποίηση οικολογικής παραγωγής προϊόντων ECOSPECIFIER GLOBAL.Η εταιρεία εφαρμογής πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001/2008 για κατασκευή αθλητικών έργων η να υποβάλλουν έγκυρο συμφωνητικό συνεργασίας με εταιρεία εφαρμογής αθλητικών έργων που να διαθέτει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού και βαλβίδων οι προδιαγραφές των οποίων περιγράφονται στα άρθρα του τιμολογίου μελέτης και στην τεχνική περιγραφή για ένα έκαστο.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

2. ΆΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ

2.1 ΣΤΡΩΜΑ ΥΨΟΥΣ διαστάσεων 8,00x4,25/4,00x0,77m κατ’ ελάχιστο, ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF ΣΕ ΙΣΧΥ

Το στρώμα να έχει βάρος από 550 έως 650 kg.

Να αποτελείται από τα εξής τεμάχια:

  • 3 οπίσθια τεμάχια, ορθογώνια
  • 2 Πλάγια τεμάχια ημικυκλικά
  • 3 κεντρικά τεμάχια ορθογώνια εκ των οποίων τα 2 θα φέρουν εσοχή για τους ορθοστάτες ύψους.
  • 1 Πάπλωμα antispike

Τα επί μέρους στοιχεία του στρώματος είναι:

α) ΑΦΡΩΔΕΣ ΥΛΙΚΟ

Το αερό- αφρώδες υλικό από 20kg/ m³ έως 24kg/m3 να αποτελείται από κομμάτια που συνδέονται μεταξύ τους σε σταυρωτή διάταξη με ζώνες πολυουρεθάνης, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική και προοδευτική προσγείωση.

β) ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΥΜΜΑ στοιχείων

Τα καλύμματα από 1000 denier Tergal είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την σκληρότητά τους και να συντηρούν την ποιότητα του αφρώδους υλικού.

 

2.2 ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΥΨΟΥΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF ΣΕ ΙΣΧΥ

Να είναι κατασκευασμένοι από ειδικό προφίλ αλουμινίου, οβάλ διατομής, ύψους 2,85μ. και εγκατεστημένοι πάνω σε βαριά βάση που φέρουν βίδες για την ρύθμιση της σταθερότητας. Η ρύθμιση του ύψους γίνεται χειροκίνητα με μηχανισμό. Μέτρηση ύψους από 1,20 έως 2,60 μέτρα.

 

2.3 ΠΗΧΗΣ ΥΨΟΥΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF ΣΕ ΙΣΧΥ

Να είναι κατασκευασμένος από fiberglass μήκους 4 m. Στις δύο άκρες που υπάρχουν πλαστικά προφίλ για την σωστή στήριξη του στα στηρίγματα του ορθοστάτη.

 

3. ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

3.1 ΣΤΡΩΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ελάχιστων διαστάσεων 10,00x7,00x0,87/0,47m ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF LEVEL 2 ΣΕ ΙΣΧΥ

Στρώμα επί κοντώ με βάρος από 1000-1100 κιλά αποτελούμενο, για την εύκολη μεταφορά του, από τα εξής τεμάχια, επενδεδυμένα όλα ανεξάρτητα.

  • 1 Οπίσθιο τεμάχιο, ημικυκλικό
  • 2 τεμάχια ορθογώνια, οριζόντια
  • 3 ορθογώνια τεμάχια κάθετα
  • 2 ημικυκλικά τεμάχια, πλάγια
  • 2 τεμάχια κεκλιμένα για την κάλυψη της βάσης των ορθοστατών
  • 3 τεμάχια κεκλιμένα που περιβάλουν την βαλβίδα
  • 4 τεμάχια κεκλιμένα εμπρόσθια
  • 1 στρώμα antispikes

 

Τα επί μέρους στοιχεία του στρώματος είναι:

α) ΑΦΡΩΔΕΣ ΥΛΙΚΟ

Το αερό-αφρώδες υλικό από 20kg/ m³ έως 24kg/m3 να αποτελείται από κομμάτια που συνδέονται μεταξύ τους σε σταυρωτή διάταξη με ζώνες πολυουρεθάνης, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική και προοδευτική προσγείωση.

β) ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΥΜΜΑ στοιχείων

Τα καλύμματα από 1000 denier Tergal είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την σκληρότητά τους και να συντηρούν την ποιότητα του αφρώδους υλικού.

 

3.2 ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF ΣΕ ΙΣΧΥ.

Να είναι κατασκευασμένοι από προφίλ ανοδιωμένου αλουμινίου, οβάλ διατομής, 20 εκ. κατ’ ελάχιστο και να έχει ικανότητα ρύθμισης ύψους από 1,70 έως 6,45 μ.

Να είναι 1 μ. αναδιπλούμενοι από την βάση τους ώστε να προστατεύονται στις περιπτώσεις ισχυρών ανέμων.

Οι στυλοβάτες να ρυθμίζουν αυτόματα το ύψος του πήχη και να έχουν σύστημα ασφάλισης. Να υπάρχει απόλυτη προστασία της μετροταινίας επιλογής του ύψους.

Ο στυλοβάτης να κουμπώνει τον πήχη στο ύψος ρύθμισης μεταξύ 1,70 και 6.45 μ. ενώ καλιμπράρει το ύψος και αποφεύγει την ολίσθηση.

 

3.3 ΡΑΓΕΣ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ/ΚΥΛΙΣΗΣ ΟΡΘΟΣΤΑΤΩΝ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ, ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF ΣΕ ΙΣΧΥ

Για την τοποθέτηση των ορθοστατών επί κοντώ. Ρυθμιζόμενες από 0 έως +80 εκ. σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF.

Βαμμένος μεταλλικός σκελετός, ελάχιστων διαστάσεων 1,60x0,35x0,12 μ.

Να φέρει βάσεις ώστε να παραμένουν σταθερές στο έδαφος στερεωμένες με βίδες.

Κύλιση να επιτυγχάνεται με 8 τροχούς. Η ευθύγραμμη κύλιση επιτυγχάνεται με την χρήση 4 πλάγιων τροχών.

Βαριά σταθερή βάση για καλύτερη στήριξη στο έδαφος με ευανάγνωστη μετρική κλίμακα.

 

4. ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ 76-84-91-99-106 εκ. ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF ΣΕ ΙΣΧΥ

Η όλη κατασκευή να αποτελείται από αλουμίνιο διαφορετικών διατομών, βαμμένο με εποξική ηλεκτροστατική βαφή για τέλεια αντοχή στην διάβρωση και στις γρατζουνιές. Το πέλμα να είναι κατασκευασμένο από προφίλ αλουμινίου ημικυκλικό από επάνω και επίπεδο στη βάση για την αποφυγή τραυματισμών. Ο κάθετος σταθερός δοκός να είναι κατασκευασμένος από ειδικό συμπαγή αλουμίνιο διαμορφωμένο ώστε να συγκρατεί στο ανάλογο ύψος τον πήχη. Το πάνω μέρος του εμποδίου (οι δύο κάθετοι δοκοί) που στερεώνουν τη μπάρα να είναι από σωλήνα αλουμινίου που καταλήγουν σε ειδικό χυτό άκρο στο οποίο να στερεώνεται ο οριζόντιος πήχης του εμποδίου κατασκευασμένος από ενισχυμένο PVC για μεγαλύτερη αντοχή. Τα αντίβαρα στα δύο πέλματα να μπορούν να μετακινηθούν με ειδικό σύστημα ελατηρίου και πείρου.

Η μεταβολή του ύψους του εμποδίου να επιτυγχάνεται με ειδικό χυτό από αλουμίνιο μηχανισμό που να εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η σύνδεση της βάσης με την οριζόντια δοκό και τα δύο κάθετα επιτυγχάνεται με ειδικό χυτό εξάρτημα αλουμινίου ώστε να αποφεύγεται, από την καταπόνηση, η αποκόλληση και η θραύση.

 

ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Καρότσι βαμμένο με εποξική ηλεκτροστατική βαφή για τέλεια αντοχή στην διάβρωση και στις γρατζουνιές, με 3 ελαστικούς περιστρεφόμενους τροχούς μεταφοράς. Χωρητικότητα: 8 εμπόδια

 

5. ΕΜΠΟΔΙΟ STEEPLE ΜΕ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΟ ΎΨΟΣ 762, 914 MM ΕΚ. ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ IAAF ΣΕ ΙΣΧΥ

Εμπόδιο steeple αγώνων IAAF με ρυθμιζόμενο ύψος 762, 914 mm για άντρες και γυναίκες. Η όλη κατασκευή να αποτελείται από αλουμίνιο διαφορετικών διατομών, βαμμένο με εποξική ηλεκτροστατική βαφή για τέλεια αντοχή στην διάβρωση και στις γρατζουνιές.

 

ΠΑΓΚΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ο πάγκος αθλητών έχει συνολικές διαστάσεις μήκος 350εκ., πλάτος 70εκ. και ύψος 235εκ. Ο σκελετός αποτελείται από ελάσματα θερμής εξέλασης τετραφωνικής διατομής 30Χ30, τα οποία έχουν κουρμπαριστεί σε ύψος 100εκ, και δένονται μεταξύ τους με οριζόντια ελάσματα θερμής εξέλασης. Ο πάγκος αθλητών είναι επενδεδυμένος με διάφανο plexi glass.Τα καθίσματα του πάγκου είναι επτά (7), με πλάτη, κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο και έχουν διαστάσεις: ύψος

33εκ., πλάτος 44εκ. και βάθος 44 εκ. Έχουν υποβληθεί με επιτυχία στις δοκιμές αντοχής και αναφλεκτικότητας και υπέρυθρων ακτινών σύμφωνα τις διεθνείς προδιαγραφές.Οι πλαϊνές πλευρές του πάγκου καλύπτονται επίσης, με plexi glass. Όλα τα μεταλλικά μέρη βάφονται με μονή στρώση μίνιο (αντισκωριακή προστασία) και διπλή στρώση τελικού χρώματος.

 

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού (βίδες, σύνδεσμοι κλπ), από χάλυβα θερμογαλβανισμένο (με ψευδάργυρο) ή ηλεκτρογαλβανισμένο όπου έχει προηγηθεί προετοιμασία της επιφάνειας με αμμοβολή. Οι διαστάσεις και οι διατομές των μεταλλικών στοιχείων είναι επαρκείς για να παραλάβουν (με κατάλληλο συντελεστή ασφαλείας) τα φορτία για τα οποία έχουν μελετηθεί ώστε να αντέχουν στη διάβρωση και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.