Ανάκαμψη Ελλάδας σύμφωνα με πρωθυπουργό-Αντιδράσεις κομμάτων

Ανάκαμψη Ελλάδας σύμφωνα με πρωθυπουργό-Αντιδράσεις κομμάτων

Σεπτέμβριος 09, 2013 - 16:17
11 σχόλια

Στο πλαίσιο εγκαινιών της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός της Χώρας, δήλωσε ότι χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης και όχι μέτρα λιτότητας. Δε θα χρειαστούν λοιπόν μέτρα λιτότητας γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το 2014 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Χαρακτήρισε ψεύτικες τις φήμες ότι θα χρειαστούν 20 χρόνια για ανάκαμψη της οικονομίας και δήλωσε ότι το πολύ μέχρι και το 2020 ίσως και νωρίτερα, αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν η Ελλάδα θα βρει την παλιά της οικονομική ταυτότητα. Τέλος, εξαπέλυσε βέλη κατά των πολιτικών άκρων της Χώρας, λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρονται διόλου για την πρόοδο του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη χαρακτήρισε ως παραληρηματική την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός δεν ξέρει σε ποια Χώρα βρίσκεται. Έκανε λόγο για εθελούσια υποταγή της παράταξης του πρωθυπουργού στους δανειστές της Χώρας. Τέλος, επεσήμαναν ότι ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη Χώρα, μιας και προτείνεται απ’ τους συνεργάτες του συνεργασία ΝΔ με Χρυσή Αυγή.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στηλιτεύει τις ύβρεις Σαμαρά, τις οποίες εξαπολύει κατά του κόμματος και αναφέρει ότι απειλούνται τα συμφέροντα των αφεντικών Σαμαρά γι’ αυτό το λόγο αντιδρά έτσι. Επίσης, η ΧΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ξεπούλημα εθνικού πλούτου.

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός κινείται σε αντιλαϊκά μονοπάτια ανάπτυξης και οι κρατικές ενισχύσεις τον αφορούν μόνο σε συνάρτηση με τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Κάποτε αναφέρει το ΚΚΕ, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να κινηθεί στην πολιτική του , με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Οι οικολόγοι πράσινοι θεωρούν αβάσιμα τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και κυρίως την αισιοδοξία του, καθότι ισχυρίζονται ότι από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου απ’ την κρίση, επομένως ο πρωθυπουργός είναι αδύναμος να ξεφύγει απ’ τη μάστιγα της τρόικα.

Τέλος, ο Economist προβλέπει κρίσιμο 2014 για την ελληνική οικονομία με ανάκαμψη μεν αλλά και εκλογές, όπου βλέπει για πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.


11 Σχόλια

Ερώτηση: Το νέο success story της κυβέρνησης είναι ότι τα πάντα θα λυθούν ως διά μαγείας με το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ο κ. Σαμαράς είπε ότι από το 2014 θα βγούμε στις αγορές. Τι λέτε γι” αυτό και για το άγος του χρέους; Γ. Βαρουφάκης: Ολα αυτά είναι ένα τεράστιο ψεύδος, γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα παράξει το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα (4,5-5% του ΑΕΠ) που έχει υπάρξει ποτέ σε αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα. Ομως όλο το πλεόνασμα θα πάει στους δανειστές. Αν πάει ο κ. Σαμαράς και διαπραγματευτεί με τους δανειστές ότι το πλεόνασμα θα επενδύεται στην ελληνική κοινωνική οικονομία, αυτό είναι άλλο θέμα. Φέρνει όμως και πάλι την κυβέρνηση εκεί που είμαστε όλοι εμείς οι «απέναντί» της. Οτι πρέπει, δηλαδή, να μπούμε δυναμικά σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ολοι γνωρίζουμε ότι το πλεόνασμα είναι πλασματικό, αφού βασίζεται π.χ. στη μη καταβολή του ΦΠΑ, μη καταβολή μισθών στο Δημόσιο κ.λπ. Οπως ξέρει και ο κ. Σταθάκης, φοιτητές μας που δούλεψαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν να πληρωθούν από το 2011. Η κυβέρνηση, βέβαια, έχει πάρει τα χρήματα αυτά από την Ε.Ε., αλλά δεν τα έχει αποδώσει για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα. http://www.efsyn.gr/?p=108431

Γιατί προωθούν την έξοδο στη σύνταξη: Ο εργαζόμενος έχει ένα εργαλείο, αυτό της απεργίας. Ο συνταξιούχος όχι. Ο συνδικαλισμός μόνο προς το παρόν αποτελεί ανούσιο ανέκδοτο, η τάση της κοινωνίας είναι να ανακαλύψουν νέους τρόπους οργάνωσης συμπεριλαμβανομένου και του συνδικαλισμού. Αύριο, αν δεν μπορέσουμε να διώξουμε αυτό το αποκρουστικό αντιδημοκρατικό καθεστώς, οι κινητοποιήσεις δεν θα είναι τόσο ανώδυνες για την εξουσία όπως σήμερα, η βία της εξουσίας θα είναι πιο έντονη και η απάντηση ανάλογη. Όλα αυτά ισχύουν για τους εργαζόμενους. Οι συνταξιούχοι τι θα μπορούν να κάνουν, όταν π.χ. μειωθούν οι συντάξεις και αυξηθεί η φορολογία-ένοπλη ληστεία που τούς χρειάζεται για να πληρώσουν τους περιβόητους δανειστές; Γι' αυτό διευκολύνουν την πρόωρη συνταξιοδότηση, ώστε να προκαλέσουν μια "βιβλική" έξοδο και να τους εξουδετερώσουν.

Αν νοιώθουν χρήσιμοι ας αρνηθούν την συνταξιοδότηση, αλλά έχετε δει πως τρέχουν να φύγουν για να "κατοχυρώσουν" εφάπαξ και σύνταξη άνθρωποι υγιέστατοι και ακμαίοι, που τα παιδιά τους ντρέπονται να πουν ότι έχουν γονείς συνταξιούχους. Κάποτε συνταξιούχοι ήταν οι γονείς των φοιτητών, τώρα μαθητών και δημοτικού. Παρακμή για να γελάει ο πολιτισμένος κόσμος

Αυτοί που θα φύγουν πανικόβλητοι έχουν τόσο μυαλό όσο κι εσύ ψωμί και τριαντάφυλλα. Αν φύγουν ή αν μείνουν η εξέλιξη θα είναι η ίδια με το σημερινό καθεστώς. Αθλιότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, αιώνιο χρέος, ξεφτίλα, πρωτιά στις αυτοκτονίες, στο οργανωμένο έγκλημα και στην πορνεία. Καταντήσαμε όπως η πρώην Σοβιετική Ένωση υπό τον Γιέλτσιν.

Τι είπε ο άνθρωπος!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=sab3shGAC28

Αναζητούνται δημοσκοπήσεις. Τη μέρα, που εξαφανίστηκαν, φορούσαν Αντώνη για καταλληλότερο.

Ο Βαγγέλης Κορμπάς έχει απόλυτο δίκιο. και σήμερα αυτό που πραγματικά φοβούνται , γιατί ο πάταγος της πτωσης τους θα ακουστεί από το 1821 μέχρι το 2021 είναι η απεργεια των καθηγητών . παρά την σχετικα ηρεμη αντιμετοπηση, μέχρι τώρα, η καθαρή αλήθεια είναι πως αν οι καθηγητές αντέξουν την πρώτη βδομάδα της απεργίας την επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα μπουν και άλλοι κλάδοι .είχα διαβάσει ένα πολύ καλό άρθρο που έγραφε τι πρέπει να προσέχει μια κυβέρνηση όταν παίρνει μέτρα λιτότητας κι ένα απ' αυτά ήταν η απεργία των καθηγητών, γιατί μπορεί να συμπαρασύρει εύκολα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όπως γονείς, μαθητές, δάσκαλοι και πανεπιστημιακοί. Εν τω μεταξυ, πλακα εχουν ορισμενα ρεπορτάζ, λες και μεις δεν εχουμε κάνει μαθητές, ότι στην αρχή της χρονιάς οι μαθητές αγωνιούν για μια πενθήμερη απεργία .εμείς είχαμε μια διαρκείας των καθηγητών στην Α' Λυκείου για ένα μήνα και βάλε και η χαρά μας δεν περιγραφόταν .εντάξει είπαμε να φτιάχνουν κλίμα τα μμε, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι υπάρχουν χιλιάδες 15χρονοι και 16χρονοι που έχουν παραμορφωθεί από την αγωνία επειδή δεν θα κάνουν μάθημα την πρώτη βδομάδα του σχολικού έτους .Ήμαρτον!

Τι σου είναι λοιπόν αυτός ο Σαμαράς. Οραματίζεται το 2021. ΘΑ πάρει το σπαθί του σαν ένας νέος Κολοκοτρώνης και θα μας βγάλει απ το μνημόνιο. ΖΗΣΕ ΜΑΥΡΕ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.

Μόλις τελείωσε η συνέντευξη του Καμμένου στην ΕΤ3 που παρακολούθησα μέσω ίντερνετ (http://www.ertopen.com γιατί η ΕΡΤ δεν έκλεισε, συνεχίζει να παράγει ενημέρωση και ψυχαγωγία, χίλιες φορές καλύτερα από όταν ήταν προπαγανδιστικό εργαλείο της εκάστοτε κυβέρνησης, και είναι πραγματικά κρίμα που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν το ξέρει και/ή δεν έχει τη δυνατότητα να δει). Το συμπέρασμά μου είναι ότι το σημερινό καθεστώς (συγκυβέρνηση, οικονομική ελίτ ντόπια και ξένη) χρωστάει την ύπαρξή του αποκλειστικά στην έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου, στην χειραγώγηση της πληροφορίας. Ακόμα και ο Καμμένος, που δεν είναι κανα μεγάλο αστέρι της πολιτικής, αρθρώνει πολιτικό λόγο ασύγκριτα καλύτερο από οποιονδήποτε καθεστωτικό-μνημονιακό. Στηρίζονται στο παραμύθιασμα. Οι συνεντεύξεις των αντιμνημονιακών πολιτικών αρχηγών από τη Θεσσαλονίκη θα αναρτηθούν στο site της ertopen. Πάψτε να ενημερώνεστε από το Μέγκα, το Σκάι, τον Αντένα, τα όπλα των αρπάγων του πλούτου της χώρας. Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι, αυτοί που πρέπει να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής, όχι οι πολιτικοί.

LEFTέρωσέ μας, εμείς κύριο μέσον πληροφόρησης έχουμε εσένα και τις άκρες σου. Εδώ που τα λέμε η ενημέρωση του ertopen είναι εκτός απο τερπνή και ωφέλιμη αφού δεν πληρώνονται απο την τσέπη μας. Τοποθετήσου επι τη ευκαιρία και για τα δημοτικά ραδιόφωνα με τις αξιοκρατικές προσλήψεις και τις ποιοτικές εκΠΟΜΠΕΣ

Ο "A ρε τρόικα, πόσο άργησες ", μαζί με πολλούς άλλους, ως επί το πλείστον ανώνυμους, είναι αυτός που είναι. Αυτός που θα παίζει το ρόλο του ρουφιάνου αύριο. Θα δούμε πολλά φρούτα όπως πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Επαναλαμβάνω, εμείς έχουμε την ευθύνη να αλλάξουμε την κατεύθυνση των πραγμάτων, όχι οι πολιτικοί. Αν δεν το καταλάβουμε και δεν κινητοποιηθούμε έχουμε χαθεί. Το είπε ακόμα και ο Καμμένος. Φυσικά δεν το πιστεύει γιατί είναι πολιτικός και ο μεγαλύτερος εχθρός των κομμάτων είναι ο ανένταχτος λαός, ο μη οπαδός. Όταν όμως η κατάσταση το απαιτεί, θα πει κι αυτό και άλλα.