Ανακαλύψτε τις σπηλιές στο Άστρος (photos)

Ανακαλύψτε τις σπηλιές στο Άστρος (photos)

Αύγουστος 03, 2015 - 09:28
0 σχόλια

Για τους πιο ψαγμένους τουρίστες το Παράλιο Άστρος φαντάζει ως ένας μυστηριακός, γεμάτος εκπλήξεις προορισμός, αν και για τους περισσότερους Αρκάδες, η περιοχή του Άστρους είναι ένας παραθεριστικός προορισμός, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχει ο τόπος και τις προοπτικές ανάδειξής του.

Ξεκινώντας από το λιμάνι του Άστρους, αφήνοντας πίσω το θεατράκι και το Κάστρο απολαμβάνουμε τις πεντακάθαρες παραλίες με τα πράσινα νερά και το νησιώτικο χρώμα τα οποία μας οδηγούν στις σπηλιές.

Μία από τι μεγαλύτερες σπηλιές ονομάζεται Περιστεροφωλιά, ένα χαρακτηριστικό σημείο του Νησιού. Ο λόφος στο παράλιο Άστρος ονομάζεται Νησί επειδή παλαιότερα βρεχόταν από τη θάλασσα από όλα τα μέρη, ενώ τώρα από τρία μέρη.

Αυτή η Περιστεροφωλιά κάτω από το Κάστρο έχει μεγάλη ιστορία. Oι ντόπιοι λένε ότι επί Τουρκοκρατίας αυτή ήταν η σπηλιά της Μπουμπουλίνας, όπου η καπετάνισσα ερχόταν όταν πολιορκούσαν οι Τούρκοι την περιοχή και ανεφοδίαζε τους Έλληνες καπεταναίους μέσα στις σπηλιές.

Στα ριζά του βράχου όπου είναι κτισμένος ο φάρος υπάρχει μια σπηλιά που φέρει το όνομα «της Μπουμπουλίνας». Ο θρύλος για τη σπηλιά της Μπουμπουλίνας είναι ξακουστός στην περιοχή. Τα μικρά παιδιά παλαιότερα έψαχναν για τον θησαυρό της Μπουμπουλίνας, όταν οι ιστορίες ήταν πιο «ζωντανές»... Ο μύθος θέλει τη σπηλιά να επικοινωνεί με το Κάστρο, το οποίο ήταν από πάνω καθώς επάνω στο Κάστρο υπάρχει μια «τρύπα» η οποία δεν έχει μελετηθεί.

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο στο σημείο υπήρχε μια μυστική σήραγγα που έβγαζε στο κάστρο και μέσω της οποίας τα Σπετσιώτικα καράβια μετέφεραν εφόδια στους πολιορκημένους αγωνιστές.

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.