Ανακαλύψτε τον παράδεισο το Σαββατοκύριακο Παραλία Φωκιανός στην Ν.Κυνουρία

Ανακαλύψτε τον παράδεισο το Σαββατοκύριακο Παραλία Φωκιανός στην Ν.Κυνουρία

Ιούλιος 05, 2013 - 11:19
6 σχόλια

Και διασκεδάστε υπό τους ήχους του μελιτζάζζ 

Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας και όχι μόνο. Και όμως κανείς αρχικά δεν μπορεί να το πιστέψει αν δεν το δει με τα μάτια του….. Και αυτό γιατί η παραλία για την οποία μιλάμε βρίσκεται σε μία άκρη της ανατολικής Πελοποννήσου, 12 χιλιόμετρα από το κοντινότερο χωριό. Το βουνό την αγκαλιάζει , ενώ η διαδρομή δεν σε προϊδεάζει για αυτό που θα δεις, αφού περνάς μέσα από δάση  και βουνά.

Και ξαφνικά αντικρίζεις έναν έρημο κολπίσκο με γαλαζοπράσινα νερά. Τρίβεις τα μάτια σου αφού θεωρείς πως είναι οφθαλμαπάτη και έχεις ονειρευτεί πως είσαι σε άλλα μαγικά μέρη…. σε εξωτικά νησιά και εξωτικές παραλίες….
Και όμως βρίσκεσαι στην Πελοπόννησο, στη Νότια Κυνουρία, στην παραλία Φωκιανός.
Η παραλία παρά την ομορφιά της, ίσως λόγω του απομακρυσμένου της, δεν έχει γίνει τόσο γνωστή και ο κόσμος είναι ελάχιστος.
Μπορείτε λοιπόν να θεωρήσετε πως είστε από τους λίγους- τυχερούς που ανακαλύπτουν μία παραδεισένια παραλία με διάφανα νερά, άσπρα βότσαλα και με φρέσκο ψαράκι από την ταβέρνα που βρίσκεται εκεί.
Το σκηνικό είναι μοναδικό και σίγουρα θα σας αποζημιώσει για την όποια ταλαιπωρία υποστείτε λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης.
Για όσους αναζητούν μία ξεχωριστή εμπειρία, δεν έχουν παρά να την γευτούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην παραλία Φωκιανός… Το φεστιβάλ μελιτζάζζ μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για τη γνωριμία με μία μαγευτική παραλία…

 

 


6 Σχόλια

Τρομερή η παραλία του Φωκιανού! Καταπληκτικός ο βιότοπος! Απίθανη η θέα στο Μηρτώο! Καταπληκτικοί οι άνθρωποι του Πηγαδίου & των Πελετών. Δράμα ωστόσο ο δρόμος μέχρι να φτάσεις εκεί (βλ. Τζούμος).

οσες φορες εχω παει και με το φουσκωτο ειναι απιστευτα !!!

η παραλια ειναι οντως τρομερη εαν αντεχεις τις σφηκες την ημερα και τα κουνουπια τη νυχτα.ακριβως πισω απο την παραλια υπαρχει ο πανεμορφος βαλτος του φωκιανου που κραταει ολα αυτα τα ζουζουνακια.Η θαλασσα ειναι πεντακαθαρη αλλα βαθια αφου 10με15 μετρα απο την ακτη εχει 30+ μετρα βαθος.

εν ετη 2013 οδηγας σε δρομους του 1900,θελεις περιπου 30-50 ευρω βενζινη μιαμιση ωρα μεχρι το λεωνιδιο και αλλα 40-50 λεπτα ακομα στις γκρεμιλες για να σε φανε οι σφηκες και τα κουνουπια περιστερια(δεν ξερω βεβαια αν παιρνεις χρωμα με τα σπρει και τις αλοιφες για τα εντομα).στη θαλασσα πας να ηρεμησεις να ξεκουραστεις λιγο και να περασεις καλα με καλη παρεα η οικογενεια,δεν αξιζει τον κοπο η συγκεκριμενη παραλια.υπαρχει το google earth,μπορεις να βρεις πολλες παραλιες κοντινες και να αντικαταστησεις τα εντομοαπωθητικα με αντιλιακα!!

Ο Φωκιανός, ο Αρκαδικός παράδεισος.. (παραλία, φυσικό λιμάνι).. είναι πολύ απλά, ανάμεσα σε αυτες, που είναι για ολίγους.. και ποτέ να μην συμβεί το αντίθετο! Σκηνές, αιώρες κ.λ.π.. κάτω απο τα δέντρα (Μυρτιές,ελιές,χαρουπιές,λεμονιές,σχοίνα,πουρνάρια..) Είναι ο Πανηρεμίας, ψαρέματα,βαρκάδες στις παρακείμενες ασκητικές παραλίες,μονοπατάκια, ψησίματα... & γαλαζοπράσινα ολοκάθαρα νερά !(νιώθεις το ποτάμι, να περνα κάτω απο τα πόδια σου...) Βέβαια,η σφήκα συμβαίνει,αλλά σίγουρα..για όσους είναι περιπατητές, της Πατρίδας μας. Σιγά μην κολόσουν! Η διαδρομή είναι παν έμορφη, μάχιμη.. άλλωστε, Αρκαδία είναι... Φέτος, δυστυχώς, έφτιαξαν και τον δρόμο για φωκιανό. Ευχόμεθα,να μην συμβεί το σύνηθες 'μπάχαλον'.. υ.γ. Τα Οδικά δίκτυα της Πελοπονήσου, είναι οτι καλύτερο. ...και φυσικά σαν την ελλάδα, ..πουθενάδες είναι όλα τα άλλα. Σαν την πελοπό νησος, δεν υπάρχει άλλη! Άπλά τα έχει όλα & συμφέρει! Αρα μην έρχεστε εσείς.. δεν σας θέλουμε! Ελάτε οι άλλοι.. Καλο Ελληνικό καλοκαίρι...Στην Ελλάδα & οπου ναναι. Eίναι ασπρόμαυρη η ζωή, χωρίς περιπλανήσεις! Next: Αντικύθηρα & Ψαρά.. Τα λέμε Πάν