Τατούλης
symvolo

Ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης (pics,vid)

Ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 25, 2019 - 15:00
6 σχόλια

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Την 25η Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και ευχήθηκε  χαρά  και ειρήνη.

 Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος

Η κυρία Πανταζοπούλου Σταυρούλα διευθύντρια του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης έδωσε τις ευχές της για μία καλή χρονιά και αφού έκοψε το πρώτο κομμάτι για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «έκρουσε» των κώδωνα του κινδύνου στους αιρετούς που βρέθηκαν στην κοπή πίτας αναφέροντας ότι το Πολεμικό Μουσείο χρειάζεται την στήριξη τους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης


6 Σχόλια

Εφόσον δεν έχει ο στρατός ανάγκη τους άλλους, τότε γιατί τα πανάκριβα οπλικά συστήματα, ο εξοπλισμός, η συντήρηση αλλά και η μισθοδοσία του προσωπικού βασίζεται εξ ' ολοκλήρου στον κρατικό προϋπολογισμό, κοινώς στις εισπράξεις από την καταβολή των φόρων; Υφίσταται ισχυρός στρατός χωρίς την ύπαρξη ισχυρής οικονομίας;

Αν κλείσει το Μουσείο κινδυνεύουμε σε μάχιμες θέσεις.Βοήθεια

Ο Στρατός δεν ζητάει την χορήγηση κονδυλίων. την απαιτεί η την διατάζει (κανονικα)..

Πόσο κοστίζει η λειτουργία του Μουσείου (μισθοδοσία απασχολουμένων, λειτουργικά έξοδα)? Μηπως πρέπει να επανεξεταστεί η λειτουργία του?

Η λειτουργία του είναι αναγκαία για την πόλη που δεν έχει να επιδείξει κάποιο άλλο ιστορικό αξιοθέατο εκτός ίσως από τους Αγ. Ταξιάρχες. Τα μουσεία υπάγονται αν δεν κάνω λάθος στην διεύθυνση ιστορίας Στρατού και εκπληρώνουν την αποστολή της για την έρευνα, διατήρηση και διάδοση της στρατιωτικής ιστορίας του τόπου. Οι απόστρατοι θα μπορούσαν να το επανδρώσουν εθελοντικώς ώστε το εν ενεργεία προσωπικό να πάει σε μονάδες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.