Ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Αστυνομίας στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ΑμεΑ

Ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Αστυνομίας στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ΑμεΑ

Μάιος 07, 2019 - 16:08
2 σχόλια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, συνδιοργάνωσαν χθες (6-5-2019) το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ΑμεΑ».

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διοργάνωση των ημερίδων αυτών και στις Περιφέρειες. Παράλληλα, επεσήμανε το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και την ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, με αυτονομία και έχοντας προσβασιμότητα σε κάθε είδους χώρους, υπηρεσίες και υποδομές. 

Στη συνέχεια, τους προσκεκλημένους και το κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής.

Στο πλαίσιο της ημερίδας χαιρετισμούς απήυθηναν ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για θέματα ΑμεΑ, κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, ο βουλευτής Αρκαδίας Γεώργιος Παπαηλιού, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

  • τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννη Βαρδακαστάνη,
  • τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου «ΔιαφοροΖΩ» Μεσσηνίας Γιώργο Λαζαρίδη,
  • την Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κα Αθηνά Σπανού,
  • τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτριο Οικονομόπουλο,
  • την Κοινωνιολόγο και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου  Πρόληψης Περιφεριειακής Ενότητας Αρκαδίας ΟΚΑΝΑ, κα Αναστασία Μπεντεβή και τέλος,
  • τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, Αστυνόμο Β’ Θωμά Δήμο.

 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, γινόταν διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής.-

Στην ημερίδα παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ  την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων - Σωματείων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων, Πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος άλλου κόσμου.

Σκοπός της Ημερίδας, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση υπηρεσιακών παραγόντων, πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, αλλά και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι, φορείς και κοινωνία, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Αυτό με τον καφέ σε δημόσια θέα εν ώρα υπηρεσίας τονώνει τον ανάπηρο όσο τίποτα άλλο. Και γω λέει με το δίκιο του μπορώ να το κάνω!

H ειρωνία είναι οτι έξω απο το ίδιο πνευματικό κέντρο παρκάρουν κάθε μέρα παράνομα τα αυτοκίνητα στις θέσεις αναπήρων! Μία βόλτα να έκαναν όλοι αυτοί εκεί απ'έξω, θα τα έβλεπαν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.