Aνάδειξη και προβολή του λαϊκού πολιτισμού της Γορτυνίας στο ΣΕΦ (pics)

Aνάδειξη και προβολή του λαϊκού πολιτισμού της Γορτυνίας στο ΣΕΦ (pics)

Απρίλιος 15, 2019 - 14:01
1 σχόλια

Από την παράσταση της Γορτυνίας με τραγούδια και χορούς από το μουσικό λεύκωμα "ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιος ήταν που τραγούδαγε....", το μεσημέρι της Κυριακής 14/4/2019 στην έκθεση "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρόντος του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου. 
Ιδιαιτέρως τιμητικό ήταν το γεγονός που παραβρέθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση ο δεσπότης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν:
-Ο Κώστας Παυλόπουλος, μουσικός-τραγουδιστής-καλλιτεχνικός παραγωγός  του μουσικού λευκώματος "ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιος ήταν που τραγούδαγε...." , ο άνθρωπος που ερευνά και αναδεικνύει την αυθεντική μουσική παράδοση, συνεργάτης του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και όχι μόνο.
-Παναγιώτης Αγγελακόπουλος και χορωδία
-Πολιτιστικός Σύλλογος Βυτίνας "Κων. Παπαρρηγόπουλος" με χοροδιδάσκαλο την κ. Χριστίνα Ζαμπαθά
-Χορωδία Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς υπό τη διεύθυνση της κ. Αμαλίας Γούλα
-Κατερίνα Κατσίγιαννη, φλογέρα Κώστας Κοπανιτσάνος
-Μουσικοχορευτικός και  Λαογραφικός  Σύλλογος  Βαλτεσινίκου «ΧΟΡΕΣΙΒΙΟΣ» με χοροδιδάσκαλο την κ. Αφροδίτη Παπαγεωργίου.  
Ευχαριστούμε πολύ τους καλλιτέχνες και τα πολιτιστικά σωματεία της Γορτυνίας για την συνεργασία και την πολύ ωραία παρουσία στα δρώμενα της έκθεσης.

Mαρίνα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος ΔΗΚΕΓ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία ανεβάζει το γόητρο της Γορτυνίας και μας κάνει να υπερηφανευόμαστε για την ιδιαίτερη πατρίδα μας.Συγχαρητήρια !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.