Άμιλλα Τρίπολης - Σπαρτιατικός 58-52 (photos)

Άμιλλα Τρίπολης - Σπαρτιατικός 58-52 (photos)

Δεκέμβριος 14, 2010 - 15:12

 Το ξεκίνημα της Άμιλλας Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας ήταν ιδανικό σ’ αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς συνοδεύτηκε από σημαντικές επικρατήσεις επί του ΓΣ Μεσσήνης και του ΑΟ Θουρίας. Στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής λοιπόν οι Αρκάδες αντιμετώπιζαν το περασμένο Σάββατο την ομάδα του «μαχητικού» Σπαρτιατικού και παρ’ ότι δυσκολεύτηκαν ομολογουμένως, καθώς το ματς ήταν αμφίρροπο για 39 λεπτά, κατάφεραν να φτάσουν σε μία σπουδαία επικράτηση στο φινάλε με 58-52, κατέκτησαν την τρίτη φετινή νίκη σε ισάριθμα ματς και βρίσκονται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ως μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.

 
Η «ψυχή» του Μάικ Καρνέζη, «μίλησε» και πάλι αφού πέρα από τους 24 πόντους στο φινάλε ήταν αυτός που με τρία συνεχόμενα καλάθια πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη. Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι οι «φιλοξενούμενοι» εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του κ. Κούτρου.
 
Ντέρμπι με το «καλημέρα»…
Αναλύοντας το παιχνίδι από το ξεκίνημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες συμπορεύονταν στο παιχνίδι. Από τη μία ο Καρνέζης που ξεκίνησε κεφάτος και έσπρωξε την ομάδα του επιθετικά όπως και ο νεαρός Κυριακόπουλος ο οποίος πήρε προσπάθειες στο α’ ημίχρονο και βοήθησε την Άμιλλα αποτελούσαν τους κύριους «εκφραστές» της επίθεσης των Αρκάδων. Την ίδια ώρα από την άλλη ο Κούσουλης ήταν εξαιρετικός στο Α’ ημίχρονο και κρατούσε μαζί με τους Μουχτερό και Παπαδόπουλο τον Σπαρτιατικός μέσα στο παιχνίδι. Αρχικά οι «γηπεδούχοι» ήταν αυτοί που κατάφεραν να βγάλουν ωραίες και εύκολες φάσεις γεγονός που γέμιζε αισιοδοξία τους παίκτες ότι σύντομα θα μπορούσε να δημιουργηθεί σημαντική διαφορά στο σκορ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έκλεισαν το δεκάλεπτο με 20-18.
Στη διάρκεια της β’ περιόδου όμως ο Σπαρτιατικός ήταν αυτός που ανέβασε την απόδοσή του σημαντικά. Ο Κούσουλης σε εκείνο το διάστημα έκανε ότι ήθελε κοντά στα καλάθια κυρίως επιθετικά και οι ωραίες φάσεις και οι αιφνιδιασμοί της Λακωνικής ομάδας της επέφερε αρχικά το προβάδισμα στο σκορ (20-21 στα 08’58 του Β’ δεκαλ) και στη συνέχεια ένα υπέρ τους σερί 4-15 (το 23-20 στα 05’47 του β’ δεκαλ, έγινε 27-35 με τη λήξη του ημιχρόνου), «δημιουργώντας» νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Η εικόνα της Άμιλλας στη συνέχεια θα έπρεπε να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση προκειμένου να κατακτηθεί η νίκη στην Τρίπολη.
 
Το προβάδισμα των φιλοξενουμένων και η ανατροπή…
Το ξεκίνημα στην επανάληψη αποτέλεσε συνέχεια του φινάλε του πρώτου μέρους. Οι «φιλοξενούμενοι» ήταν αυτοί που είχαν το σταθερό προβάδισμα στην αναμέτρηση παρά την πίεση των «γηπεδούχων». Από τη στιγμή που στην περιφέρεια δεν έβγαινε τίποτα (η Άμιλλα είχε 1/18 τρίποντα στην αναμέτρηση) και την ίδια ώρα η απόδοση των Καρνέζη-Κυριακόπουλου στην επίθεση είχε μία κάμψη η κατάσταση δυσκόλευε. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Σπαρτιατικός έλεγχε τον τομέα των ριμπάουντ και πραγματοποιούσε οργανωμένες επιθέσεις που οδηγούσαν σε ωριμότερες τελικές προσπάθειες. Οι παίκτες του Στέφανου Χίου έλεγχαν το ματς και διατηρούσαν μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά στο σκορ (31-39 στα 06’25, 39-43 στα 01’15 και 40-43 με τη λήξη του γ’ δεκαλέπτου).
Μπαίνοντας το ματς στην τελευταία περίοδο οι παίκτες της Άμιλλας άσκησαν μεγαλύτερη πίεση και σταδιακά έκλεισαν τη διαφορά στο ματς. Στα 06’54 πριν το τέλος οι Αρκάδες έφεραν το ματς και πάλι στα ίσα (45-45) και από εκεί και πέρα το ματς πήγε σε δραματικό φινάλε. Στο τελευταίο δίλεπτο ωστόσο ο Καρνέζης που στα τελευταία λεπτά πήρε την ομάδα στην πλάτη του, με έξι συνεχόμενους πόντους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ (το 49-49 έγινε 56-49 και πλέον η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη για τον Σπαρτιατικό. Οι παίκτες του Χίου έτρεξαν πιεζόμενοι από το χρόνο, αλλά τα λάθη στο φινάλε τους στέρησαν τη νίκη, ενώ το τρίποντο του Σούμπαση στο φινάλε δεν ήταν αρκετό (56-52). Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε (58-52), με τους ανθρώπους του Σπαρτιατικού να ζητούν εξηγήσεις από τον κ. Κούτρο για συγκεκριμένες φάσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης.
 
Το επιθετικό «δίδυμο» της Άμιλλας και η «απουσία» Κούσουλη στο β’ μέρος…
Από την πλευρά της Άμιλλας οι Κυριακόπουλος (16π. 6/8β, 5/15δ, 0/4τρ) και Καρνέζης (24π, 7/10β, 7/10δ, 1/7τρ) ήταν οι παίκτες που ουσιαστικά οδήγησαν επιθετικά στη νίκη την Άμιλλα. Την ίδια ώρα ο Κούσουλης του Σπαρτιατικού ήταν ο παίκτης που με ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο όπως προαναφέρθηκε συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του το προβάδισμα στο σκορ (18π, 2/2β, 8/10δ). Στην επανάληψη όμως έμεινε άποντος (0/5δ) γεγονός που ίσως να επηρέασε τους «φιλοξενούμενους», αν η αγωνιστική του απόδοση ήταν κατά ένα σημαντικό μέρος ανάλογη στο β’ ημίχρονο, τότε θα ήταν αμφίβολο στο κατά πόσο η Άμιλλα θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη. Τέλος τα λάθη δεν έλειψαν και από τις δύο ομάδες (36 λάθη στον αγώνα), γεγονός που δημιούργησε ως ένα βαθμό έναν εκνευρισμό στους παίκτες και των δύο ομάδων.
 
www.contraepithesi.gr

Ειδήσεις: