Άμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού στην Αρκαδία (vid)

Άμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού στην Αρκαδία (vid)

Αύγουστος 29, 2016 - 13:30
2 σχόλια

Τεράστιες αλλαγές στον αστυνομικό χάρτη της χώρας επιφέρει το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων αλλά και τις επιπτώσεις στι τοπικές κοινωνίες μίλησε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτης Καγκαράκης.

Για την Αρκαδία το Προεδρικό Διάταγμα δεν αναφέρει πουθενά τα Αστυνομικά Τμήματα Σταδίου, Λεβιδίου και Λαγκαδίων, τα οποία φαίνεται ότι καταργούνται, παρά τις αντιδράσεις.

Ο κ. Καγκαράκης ανέφερε ότι το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα υλοποιηθεί περίπου σε έναν μήνα μετά και τις τελευταίες υπογραφές. Δήλωσε αντίθετος στο κλείσιμο αυτών των τμημάτων με τον τρόπο που λειτουργούν, ενώ επεσήμανε ότι υπολειτουργούσαν τόσο καιρό. Η ένστασή τους ήταν να παραμείνουν αυτά τα αστυνομικά τμήματα με προϋπόθεση να στελεχωθούν πλήρως και να λειτουργούν κανονικά.

«Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να στελεχωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία. Το σχέδιο αυτό μας βρίσκει σύμφωνους μόνο στην περίπτωση που αυτές οι περιοχές στις οποίες κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα θα αστυνομεύονται σε 24ωρη βάση», ανέφερε ο κ. Καγκαράκης.

Το Αστυνομικό Τμήμα Σταδίου και Λεβιδίου το 90% της δυνάμεως που υπάρχει θα ενσωματωθεί στο Α.Τ. Τρίπολης, άρα θα πρέπει να υπάρχει περιπολία σε καθημερινή βάση. Σοβαρή ανεπάρκεια σημειώνεται στην στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αρκαδίας, αφού είναι ανάμεσα στους 10 νομούς της Ελλάδας που έχουν τα μεγαλύτερα οργανικά κενά. Από την ηγεσία ζητούν να καλυφθούν αυτά τα 50 οργανικά κενά.

Ίσως και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να υπάρξουν πιέσεις από τους τοπικούς φορείς, τους βουλευτές, τους δημάρχους προς την ηγεσία ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των οργανικών θέσεων.

Αναλυτικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης

β. Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης

γ. Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης

δ. Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης

ε. Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κυνουρίας

στ. Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας

η. Αστυνομικό Τμήμα Τροπαίων

θ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου και

ι. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου.

Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων η' έως και ι', των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Τροπαίων του δήμου Γορτυνίας, η τοπική κοινότητα Νεστάνης της δημοτικής ενότητας Μαντινείας του δήμου Τρίπολης και ο Σταθμός Διοδίων Λεύκτρου - Παραδεισίων, αντίστοιχα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Άμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού στην Αρκαδία


2 Σχόλια

......"η κυβέρνηση της αριστεράς εκτελώντας εντολές των τοκογλύφων, συνεχίζει αυτό που άρχισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.Το μνημονιακό ξήλωμα των αστυνομικών τμημάτων σε όλη την χώρα. Είμαι σίγουρος ότι το έγκλημα που βράζει θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και οι πολίτες θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο στο εγγύς μέλλον! " ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΓΚΑΡΑΚΗ - ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΑΥΓΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.