Άμεση εκταφή των σκουπιδιών ζήτησαν Δήμαρχος και κάτοικοι της Μεγαλόπολης από τον Τατούλη, γιατί θα τα φέρουν οι ίδιοι στην Τρίπολη (video)

Άμεση εκταφή των σκουπιδιών ζήτησαν Δήμαρχος και κάτοικοι της Μεγαλόπολης από τον Τατούλη, γιατί θα τα φέρουν οι ίδιοι στην Τρίπολη (video)

Οκτώβριος 01, 2012 - 15:22
14 σχόλια

Σε αυστηρό και ιδιαίτερα προσεκτικό ύφος οι αναφορές του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στη διάρκεια σύσκεψης που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη για το θέμα που προέκυψε- Έκανε λόγο για ευθύνη και υποχρέωση του φορέα που εναπόθεσε τα απορρίμματα στα οικόπεδα της Μεγαλόπολης να τα διώξει άμεσα..ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα περί "μαφίας των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο".
Εν αναμονή των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών και κάλεσμα της Δικαιοσύνης να εφαρμόσει το νόμο .... Ενώ τονίστηκε πως το θέμα έχει πολλές διαστάσεις και κλήθηκε ακόμα και το ΣΔΟΕ... 
Οργισμένοι οι κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ζήτησαν να φύγουν σε λίγες ώρες τα σκουπίδια από την περιοχή τους γιατί διαφορετικά θα τα μαζέψουν οι ίδιοι και θα τα φέρουν στην Τρίπολη.

Στην Τρίπολη και στα γραφεία της Πειφέρειας Πελοποννήσου βρέθηκαν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ, αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων της Μεγαλόπολης για να παραστούν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το θέμα της παράνομης μεταφοράς σκουπιδιών στο δήμο που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή....Ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στα γεγονότα αλλά φανερά ενοχλημένος μίλησε για "λυπηρό και θλιβερό" φαινόμενο που δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε να φύγουν τα σκουπίδια από την περιοχή του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα... Το ίδιο και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος -λόγω της αγανάκτησής του ζήτησε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Περιβολίων - περιοχή όπου έγινε η παράνομη ταφή των σκουπιδιών και μάλιστα κάλεσε τον κ. Τατούλη να του ορίσει και χρονοδιάγραμμα τονίζοντας πως "διαφορετικά θα τα φέρουμε εμείς τα σκουπίδια στην Τρίπολη στην οποία και ανήκουν". 
"Ατόπημα" η δήλωση Σμυρνιώτη σύμφωνα με τον Τατούλη- "κακούργημα" η ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων
Ο κ.Τατούλης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από πλευράς της περιφέρειας και τους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ όπως είπε περιμένουν και την αυτοψία της υπηρεσίας δημόσιας υγείας για να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες. Κάλεσε τη Δικαιοσύνη να τηρήσει τους νόμους και χαρακτήρισε την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων "κακούργημα" ενώ τόνισε πως θα πρέπει ο φορέας στον οποίο ανήκουν τα σκουπίδια να τα διώξει πάραυτα από την περιοχή της Μεγαλόπολης. Ενώ σημείωσε πως πλέον θα τηρηθούν αυστηρά οι κανονισμοί.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στις σημερινές δηλώσεις του κ. Σμυρνιώτη για την προσφυγή στον Άρειο Πάγο αφού δήλωσε χαρακτηριστικά πως "μου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία η αναφορά του δημάρχου της Τρίπολης που είναι και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, αφού η κίνησή του αυτή αποτελεί μεγάλο και εξαιρετικό ατόπημα, αφού ο δήμαρχος έχει και την προεδρία του ΦΟΔΣΑ και άρα και τον συντονισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων".
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν αναφορές σε πράγματα που ακούγονται και λέγονται για τα σκουπίδια όπως ότι ρίχνονται ανεξέλεγκτα και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και πως ακόμα και η κοίτη του Αλφείου έχει γίνει "γούβα" για σκουπίδια, πώς υπάρχει "μαφία σκουπιδιών στην Πελοπόννησο" ενώ ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει γενικότερος έλεγχος των ύποπτων περιοχών για ανεξέλεγκτη διάθεση και κλήθηκε και στο ΣΔΟΕ να παρέμβει αφού εκτός από την περιβαλλοντική διάσταση και το θέμα της δημόσιας υγείας υπάρχει και οικονομική διάσταση του όλου θέματος.
Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και στα βίντεο το σύνολο σχεδόν της συζήτησης που έγινε στην Περιφέρεια ενώ να αναφέρουμε πως παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου ενώ είχε προηγηθεί μία συνάντηση του περιφερειάρχη με τον ΔΣ Κώστα Τζιούμη ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο όλο θέμα, αφού πρόκειται να γίναι και ΔΣ. Να σημειώσουμε επίσης πως συμβούλιο θα γίνει και στο Δήμο Μεγαλόπολης και θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση.
Ελένη Τράκα
 

Video: 

youtube://v/rx3EW2GHtpM

youtube://v/AOOADW4IE3c

youtube://v/H6V6VvwkFXo


14 Σχόλια

ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΦΟΔΣΑ.

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ?ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ?ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

Αν ο Σμυρνιώτης δεν μπορεί βρει λύση να παραιτηθεί.Να αναλάβει ο Παυλής που έχει λύσεις. Άλλο αν είναι ντροπαλούλης και δεν τις λέει. Ελάτε κ. Παυλή φανερώστε τις λύσεις σας.Καλό στην πόλη θα κάνετε, όχι στον Σμυρνιώτη!!

Να μαθουν οι πολιτες ποιον ψηφισαν για Περιφερειαρχη. Εναν άνθπρωπο που δε μπορει να τελειωσει ενα διαγωνισμο εδω και δυο χρονια και αντι να ζητησει συγνωμη πεταει τα μπαλακια σε ολους τους δημαρχους. Κύριε Τατουλη πρεπει να αναλαβετε επιτελους τις ευθυνες σας γιατι κλείσατε δυο χωματερες χωρις να εχετε βρει λυση, και κανατε ολη την Περιφερεια μια απεραντη χωματερη.

ΠΕΤΡΟ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ? ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

ΡΕ ΠΕΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΥΣΗ ΤΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?

Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ...

ΜΗΠΩΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ....ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ!!!

<p>Είσαστε όλοι λαμόγια. Ο ένας λέει ότι φταίει ο Πέτρος που τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης πήγαν στη .... Μεγαλόπολη (αυτό λέει το άρθρο αν ξέρετε να διαβάζετε), λες και ο Γιάννης δεν το ήξερε (άμα δεν το ήξερε ακόμα χειρότερα τον κλέβει ο εργολάβος). ΘΑ ήθελα να ξερα τι θα έλεγε αν η Μεγαλόπολη τα έφερνε στο σπίτι του. Άλλος λέει ότι φταίει ο Γιάννης επειδή δεν έχει βρεί οριστική λύση, ενώ όλοι ξέρουν ότι την ευθύνη την έχει ο περιφερειάρχης για όλοι την Περιφέρεια. Ο Γιάννης περιμένει οριστική λύση από τον πρώην κολλητό του (μπορεί και μελλοντικά να ξαναγίνουν φίλοι!!!) και όλο λέει δικαιολογίες και ο Πέτρος είναι ένας ***πολιτικός που τον βγάλαμε περιφερειαρχη (βέβαια θα μου πεις ποιον να βγάζαμε το Δράκο;, στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος). Όσο για το Παυλή και τους λοιπούς πιστεύω ότι μας δουλεύουν και εξυπηρετούν το προσωπικό τους συμφέρον, αλλά δε μπορώ να κρίνω κάποιον που δεν έχει τη δύναμη να κάνει κάτι. Όσο θα συνεχίζετε να τσακώνεστε ποιος από όλους φταίει θα φτάσουν οι επόμενες εκλογές, δε θα έχει γίνει τίποτα και παλι τους ίδιους θα βγάλετε. Γι' αυτό είτε αλλάξτε κάτι, είτε σωπάστε. Τον εαυτό σας κοροϊδέυετε. ΞΥΠΝΗΣΤΕ</p>

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ??? ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!!!

<p>Bιομηχανία σκουπιδιων είχαν στήσει οι Μεγαλοπολίτες. Εαν ακουσατε τις συνεντευξεις των κατοικων , ειπαν ότι άνθρωποι απο τη Μεγαλόπολη είχαν ανοιξει τις τρυπες και το σημείο που ρίχνονταν εαν καποιος δεν οδηγουσε τον οδηγο ήταν αδύνατο να το βρει καποιος. Ο Ιδιος ο δήμαρχος Μεγαλοπολης ομολογησε ότι αυτο γινόταν μήνες τώρα και έρχονταν σκουπίδα απο όλες τις γύρω περιοχές. Τωρα επιασαν τον εργολαβο απο την Κλειτορία και κοιτάνε να του τα φορτώσουν όλα για να βγουν λάδι οι υπευθυνοι. Οι άλλοι εργολάβοι παιδιά που είναι? Γιατί δε λέτε και τους υπολοιπους δήμους απο τους οποιους έρχονταν τα σκουπίδια τοσο καιρο? Μήπως κυριε Τατουλη σκοπιμα καθυστερείτε το διαγωνισμό , γιατι *****των εργολάβων? Δε μας λετε που πάνε τα σκουπίδια και των υπολοίπων δήμων της Περιφέρειας σας , αφου έχετε κλείσει τις χωματερες? Αλλα βέβαια βρήκαμε ένα θυμα και προσπαθούμε να του τα φορτώσουμε όλα.</p>

Προφανώς ο παπαγάλος δεν μίλησε, γιατί μιλάει η μαϊμού από την "αντίπερα" όχθη...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ. ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ