«Άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών»

«Άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών»

Φεβρουάριος 28, 2017 - 20:20
2 σχόλια

Την άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για την αποτροπή των τεράστιων προβλημάτων που συνεπάγονται τα λάθη τους, έθεσαν σε προτεραιότητα και με απόλυτη ταύτιση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των Μανιατών, ενόψει της διαμαρτυρίας τους την Πέμπτη 2 Μαρτίου στην Κυβέρνηση, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε για μια ακόμα φορά ότι οι δασικοί χάρτες στην περιοχή της Μάνης δεν επιδέχονται διορθώσεων, παρά μόνο θα πρέπει να ανακληθεί η ανάρτησή τους, να πραγματοποιηθούν αυτοψίες, ώστε να υπάρξει νέα ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη αποτύπωση των δασικών χαρτών, και να δοθεί η απαραίτητη παράταση υποβολής ενστάσεων.

Ο κ. Τατούλης, αφού επεσήμανε την ανάγκη να ληφθεί υπόψιν το ειδικό καθεστώς που ισχύει στη Μάνη δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της διαδικασίας, καθώς ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πίεση των Μανιατών στην Κυβέρνηση θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το σύνολο των εκπροσώπων των Μανιατών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταύτιση των απόψεων και σημείωσαν την ιδιαίτερη σημασία της πολιτικής στήριξης του αγώνα τους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκδήλωσαν επίσης την πρόθεσή τους να προσφύγουν στο ΣΤΕ με δική τους αίτηση ακύρωσης της ανάρτησης των δασικών χαρτών και ανακοίνωσαν ότι βασική τους στόχευση είναι η δημόσια δέσμευση τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του αρμόδιου Υπουργού κ. Φάμελλου, ότι θα ανακληθεί άμεσα η ανάρτηση των δασικών χαρτών.  

Δελτίο Τύπου


2 Σχόλια

Ο Πέτρος ξεκίνησε τους λαϊκισμούς πάλι... Οποτε οπως ολοι καταλαβαινουμε...θα ειναι υποψηφιος παλι...

Aμα είσαι από χωριό που ο καθένας μπαίνει όσο θέλει στο δάσος δίνεις το παράδειγμα κάνοντας την πρώτη ένσταση!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.