Άμεσες ενέργειες για επαναλειτουργία του μουσείου Άστρους

Άμεσες ενέργειες για επαναλειτουργία του μουσείου Άστρους

Δεκέμβριος 14, 2017 - 07:54
0 σχόλια

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, προγραμματισμένη συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κα Καραπαναγιώτου, τη Μηχανικό της υπηρεσίας κα Μπούτσικα, Αρχαιολόγο της υπηρεσίας και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Άστρους», κ.κ. Π. Κουτίβας και Ι. Καμπύλης.

Εκτός από τις διαπιστώσεις για τον κοινό στόχο και ύστερα από την ενημέρωση σχετικά με το στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση της επαναλειτουργίας του μουσείου, η οποία πραγματοποιήθηκε από την κα Καραπαναγιώτου, συμφωνήθηκαν οι άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει από κοινού να προβούμε.

  1. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ανέλαβε τη σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας του κτιρίου, σύμφωνα με την απαίτηση της Διεύθυνσης Αναστυλώσεων του ΥΠΠΟ. Στο πλαίσιο εκπόνησης της εν λόγω μελέτης, ο Δήμος προγραμμάτισε συνάντηση με μηχανικούς του Υπουργείου πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2018.
  2. Η επάνδρωση του μουσείου με φυλακτικό προσωπικό θα ολοκληρωθεί με την προκήρυξη μόνιμης θέσης σε πρόσκληση του ΑΣΕΠ που βρίσκεται υπό σύνταξη. Μεσοπρόθεσμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεσμεύτηκε για την επάνδρωση με συμβασιούχους 8μηνης διάρκειας.
  3. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργική αυτοτέλεια του χώρου της Εθνοσυνέλευσης με τον περίβολο του αρχαιολογικού μουσείου, συμφωνήθηκε ότι με μέριμνα και δαπάνες του Δήμου θα υποβληθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, μελέτη για τις εργασίες που απαιτούνται. Η κα Καραπαναγιώτου εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για την αποκατάσταση της επισκεψιμότητας στον Ιερό Χώρο.

Όσον αφορά στη συνολική προσέγγιση της ανάδειξης της έπαυλης του Ηρώδη Αττικού και των ευρημάτων της, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κος Παναγιώτης Μαντάς, έχει αποστείλει από τον Ιούνιο 2017, επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κονιόρδου, με θέμα την υλοποίηση σχετικής συνάντησης .

 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.