ΑμεΑ από Τρίπολη: Δυνατά στην Ευρωβουλή, κόντρα στον ρατσισμό (pics,vid)

ΑμεΑ από Τρίπολη: Δυνατά στην Ευρωβουλή, κόντρα στον ρατσισμό (pics,vid)

Μάρτιος 14, 2019 - 12:17
1 σχόλια

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας την Πέμπτη 14 Μαρτίου το πρωί, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τόσο των ανθρώπων με αναπηρία όσο και όλων των ατόμων σχετικά με τη μεγάλη σημασία που έχει η συμμετοχή όλων των πολιτών στις ευρωεκλογές. Για τη διάδοση αυτού του μηνύματος, αλλά και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ μίλησε ο Ι. Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρδακαστάνης σε δηλώσεις του, με ανάλογες εκδηλώσεις τόσο στη Σπάρτη όσο και στην Καλαμάτα αλλά και παντού στην Ελλάδα η Συνομοσπονδία διατρανώνει το μήνυμα της ουσιαστικής σημασίας που έχουν οι ευρωεκλογές για μια δίκαιη εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία στην Ευρωβουλή, αλλά ασφαλώς και όλων των πολιτών. Από το 2007 γίνεται μια καμπάνια σε όλες τις χώρες της ΕΕ για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και για να κινητοποιηθεί θετικά απέναντι στην Ευρώπη.

Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πρέπει να καταδικάσουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στην ΕΕ.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στο πόσο πίσω βρισκόμαστε τόσο στην Αρκαδία όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο σε σχέση με τις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία, ενώ ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με τον πρόεδρο των ΑμεΑ Αρκαδίας γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια -αφιλοκερδώς, ασφαλώς- να γίνει μελέτη ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να επισκέπτονται τον ΙΝ Αγίου Βασιλείου.

Οι υποδομές τόσο της Αρκαδίας όσο και της Πελοποννήσου για τα άτομα με αναπηρία θα βελτιωθούν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ στην Ευρώπη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

http://redskywarning.blogspot.com/2012/02/blog-post_07.html "Ρατσιστής" – Μία λέξη που εφευρέθηκε από τον Λέον Τρότσκι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.