Αμάλθεια: Ταινία για την Τοπία της Ψυχής - Οι ρυθμιστές της λογικής (vid)

Αμάλθεια: Ταινία για την Τοπία της Ψυχής - Οι ρυθμιστές της λογικής (vid)

Δεκέμβριος 25, 2018 - 20:14
0 σχόλια

Το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια" ανήκει στον Τομέα Ψυχικής Υγείας Αρκαδίας και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στη διεύθυνση Χατζηχρήστου 36. Είναι ένας χώρος για την πρόληψη της ψυχικής υγείας και την αποκατάστασή της.

Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και των δύο φύλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2008 και λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας και ενίσχυσης της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ενηλίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας ή ολοκλήρωσαν την ενδο-νοσοκομειακή τους νοσηλεία στο πλαίσιο του ΤΟΨΥ Αρκαδίας.

Τα μέλη του Κέντρου Ημέρας απασχολούνται σε ημερήσιες δραστηριότητες, με κύριο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται δωρεάν στα μέλη. Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε με αφορμή την εκδήλωση «Τοπία της Ψυχής – Οι ρυθμιστές της λογικής» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Δήμου Τρίπολης, με σκοπό να αποτυπώσει και να αναδείξει τα βιώματα των μελών του κέντρου μας, τις δραστηριότητες απασχόλησης και τα παραγωγικά εργαστήρια στα οποία συμμετέχουν. Στην ταινία αυτή, διερευνάται αυτό το διάστημα, το ενδιάμεσο «κενό», ανάμεσα σε εκείνους που φαίνονται να είναι «εντάξει» και σε εκείνους που βρέθηκαν στο χείλος της κατάρρευσης - κάτι με το οποίο πολλοί άνθρωποι μπορούν να συσχετιστούν.

Παραγωγή: Κέντρο Ημέρας Ψυχικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης "ΑΜΑΛΘΕΙΑ" Αφήγηση: Δέσποινα Παπαδάτου Διαβάζει ποίηση: Κουτσανδρέας Ιωάννης, Παιδοψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής Μουσική: Παναγιώτης Καρπούζος-Λαούτο Βαγγέλης Ντάβος-Κλαρίνο Βαρβάρα Τσούπρου-Φλάουτο,Τραγούδι Χρυσή Θεοδώρα Βάκρου-Πιάνο Συμμετέχουν τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης "ΑΜΑΛΘΕΙΑ". Λήψη-Μοντάζ: Γεράσιμος Βάκρος

Video: 

Τοπία της Ψυχής - Οι ρυθμιστές της λογικής - Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια"


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.