Άλλη οδός η Δεληγιάννη Κ., άλλη η Δεληγιάννη Θ. στην Τρίπολη...

Άλλη οδός η Δεληγιάννη Κ., άλλη η Δεληγιάννη Θ. στην Τρίπολη...

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 17:38
2 σχόλια

Του Νίκου Δελφάκη

Η επαγγελματική μου στέγη είναι επί της οδού Δεληγιάννη αρ. 6α  στην Τρίπολη.

Όταν έρχονται γράμματα, λογαριασμοί,  ή μπαίνει κανείς στο διαδίκτυο για να βρει στην οδό Δεληγιάννη κάποιον, αντικρίζει «Δεληγιάννη Κ.». Κι αν ρωτήσει, είτε ψάξει περαιτέρω αυτό το «Κ» είναι, υποτίθεται «Κανέλλος» και η οδός, υποτίθεται πως είναι «Δεληγιάννη Κανέλλου». Αυτό έχει καθιερωθεί παντού, στους τηλεφωνικούς καταλόγους, στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, στις εταιρίες  ΚΟΥΡΙΕΡ... παντού.   

Αφού διευκρινίσω ότι πρόκειται για την οδό που ξεκινά από την Τάσου Σεχιώτη (πρώην Κέννεντυ) και καταλήγει στην 28ης Οκτωβρίου, είναι δηλ. ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ, όπως είχε καθιερωθεί να λέγεται, σας αναφέρω τα εξής:  Η οδός αυτή λέγεται ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ και αν πρέπει να προστεθεί και το μικρό όνομα είναι το «Θεόδωρος», δηλ. είναι η οδός «ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Θ.», προς τιμήν του κάποτε Πρωθυπουργού της χώρας και καταγόμενου από τα Λαγκάδια Θεοδώρου Δεληγιάννη. Μάλιστα νομίζω πως κάποιες παλιές πινακίδες έχουν ακόμα το «Θ», δηλ. «ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Θ.». 

Δεν είναι οδός προς τιμήν του Κανέλλου Δεληγιάννη, όπως εσφαλμένα έχει εκληφθεί από ΟΤΕ και ΕΛΤΑ, έτσι αυθαίρετα, ποιος ξέρει!. Προς τιμήν του Κανέλλου Δεληγιάννη έχει ονομαστεί (κακώς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), η πλατεία Βυρσοδεψείων – Ταμπάκικων. Εκείνη η πλατεία λέγεται «Κανέλλου Δεληγιάννη». Εμ, δεν μπορεί να υπάρχουν σε δύο μεριές «Κανέλλου Δεληγιάννη», όπως το έχετε εσφαλμένα καθιερώσει.  Μα δεν αντιλαμβάνεστε την σύγχυση;

Αναγκάζομαι να υποβάλω δημόσια το αίτημα γιατί μια φορά που το ανέφερα σε κάποιον υπεύθυνο δεν είδα να τον απασχολεί και ιδιαίτερα και ζητώ, αφού πληροφορηθείτε τα όσα αναφέρω, βρείτε τρόπο να το διορθώσετε άμεσα. Ε, δεν θα αλλάξετε με το ζόρι, όπως τείνει να γίνει, τις ονοματοδοσίες. 

Στον Δήμο που κοινοποιείται παρακαλώ να μεριμνήσει να στείλει και δικό του έγγραφο όπου αρμόζει, και πρέπει, να σταματήσει η σύγχυση που επικρατεί.

Ειδήσεις: 
Tags: 

2 Σχόλια

Αν δεν κάνω λάθος ο πρώην πρωθυπουργός ονομάζεται Θεόδωρος Δ(Η)λιγιάννης και όχι Δεληγιάννης. Πιθανότατα άλλαξε το επίθετό του για κάποιο λόγο διότι ο πατέρας του αναφέρεται ως Πανάγος Δεληγιάννης και ο παππούς του ως Ιωάννης Δεληγιάννης. Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας διορθώσει ή ας συμπληρώσει.

Ο Αλέκσης έκανε κι ένα καλό στους Λαγκαδινούς. Εκτόπισε τον Θ. Δε(η)ληγιάννη από τη θέση του χειρότερου ως σήμερα πρωθυπουργού

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.