Αλλάζουν οι κανόνες στις δημοσκοπήσεις

Αλλάζουν οι κανόνες στις δημοσκοπήσεις

Μάρτιος 20, 2016 - 10:38
1 σχόλια

Η κυβέρνηση προωθεί αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για να αποφεύγονται οι «τερατώδεις αποκλίσεις»

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει νέο, πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «τερατωδών αποκλίσεων» στις πολιτικές έρευνες κοινής γνώμης. Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι ότι αν δεν λειτουργήσουν επιστημονικά οι δημοσκοπήσεις θα περιπέσουν σε ανυποληψία.

«Υπάρχει μια πολιτική αμείλικτη πραγματικότητα. Στο Δημοψήφισμα είχαμε τερατώδεις αποκλίσεις οι οποίες πολύ φοβάμαι ότι μόνο μερικώς μπορεί να εξηγηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια και πολύ περισσότερο από ενδεχόμενες μεροληψίες» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η αποτυχία πολλών εταιρειών να προσεγγίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου «είχε άλλου τύπου ελατήρια, όχι καθαρά επιστημονικά».

«Το πλαίσιο δεν είναι αρκετό διότι, κακά τα ψέματα, οι δημοσκοπήσεις γίνονται εργαλείο πολιτικής. Επομένως ναι: αυστηροποίηση θεσμικού πλαισίου» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων γίνονται λεζάντα, η λεζάντα γίνεται ερώτηση σε τηλεοπτικό πάνελ και η ερώτηση του τηλεοπτικού πάνελ επιδιώκει να πάρει τη μορφή αδιαμφισβήτητου πολιτικού κλίματος».

«Είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία μας να υπάρχουν δυνατότητες αναλυτικών εργαλείων τα οποία όμως να έχουν απολύτως καταπέσει στα μάτια της κοινής γνώμης ως προς την χρησιμότητά τους» είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια πολύ αυστηρότερη τιμωρία από οποιαδήποτε θα μπορούσε να προβλέψει ο νόμος: η αναξιοπιστία, η ανυποληψία, να μιλάς και να μη σου δίνει κανείς σημασία».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Όποιος πληρώνει την δημοσκόπηση παραγγέλνει και το αποτέλεσμα......Θα αλλάξει όνομα προς το πραγματικό.;;;;;;;ΠΧ Κωλοσκόπηση!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.