Αλλάζουν από σήμερα οι ώρες του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ (χειμερινό)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αλλάζουν από σήμερα οι ώρες του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ (χειμερινό)

Νοέμβριος 01, 2012 - 19:14
1 σχόλια

Από σημέρα 1η Νοεμβρίου 2012 και μέχρι τις 30 Απριλίου 2013 το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ για όσους είναι συνδρομητές του αλλάζει ώρες κατα τις οποίες τίθεται σε ισχύ. Συγκεκριμένα θα ισχύει τμηματικό ωράριο κάθε ημέρα απο 15:00-17:00 το μεσημέρι και 02:00 - 08:00 το ξημέρωμα.

Το μειωμένο τιμολόγιο μετά την νέα τιμολόγηση της επιχείρησης έχασε κατά πολύ την συμβολή που είχε στην μείωση των εξόδων ενός σπιτιού που καταναλώνει λιγότερες από 800 κιλοβατώρες.
Συγκεκριμένα η τιμή της κιλοβατώρας στα 0,054 ευρώ εξισώθηκε με την τιμή που ίσχυε ήδη για τους κανονικούς καταναλώτες (χωρίς μειωμένο) για κατανάλωση τετραμήνου κάτω από 800 κιλοβατώρες.
Να πούμε εδώ ότι για το μειωμένο τιμολόγιο πληρώνεται πάγιο 4 ευρώ.

Αυτοί που συνεχίζουν να ωφελούνται από το εν λόγω τιμολόγιο είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλλά και όσοι προγραμματίζουν με χρονοδιακόπτη την λειτουργία των διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών τους.

Συγκεκριμένα συμφέρει όταν :

- Όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης)

-Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο

- Όταν η 4μηνιαία σας κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Μπορείτε να έχετε το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση:

- Εάν προγραμματίσετε, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

- Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική κουζίνα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης

- Επωφελείστε επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας. Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.

Γιατί έχουν έρθει οι καιροί που θα πρέπει να κοιτάμε καθετί που ξοδεύουμε και να διατηρούμε ισοσκελισμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Καλό χειμώνα!!

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσοχή η ώρα το μεσημέρι είναι 15:00-17:00 Του μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗ ΑΕ...