Αλλαγή ατζέντας με συνταγματική αναθεώρηση και διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους επιχειρεί η κυβέρνηση

Αλλαγή ατζέντας με συνταγματική αναθεώρηση και διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους επιχειρεί η κυβέρνηση

Οκτώβριος 23, 2018 - 09:42
0 σχόλια

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το απόγευμα, με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και τα μέτρα ελάφρυνσης. Ύστερα από τις τελευταίες ημέρες, που το κλίμα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους υπήρξε ιδιαίτερα τεταμένο μετά την παραίτηση Κοτζιά και τις βαριές κατηγορίες Καμμένου εναντίον του πρώην υπουργού των Εξωτερικών για «μυστικά κονδύλια» που διανεμήθησαν και στα Σκόπια, προκειμένου η Συμφωνία των Πρεσπών να βρει στήριξη στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους, τον οποίον επιθυμούν πολλά στελέχη, και η συνταγματική αναθεώρηση έρχονται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Νοέμβριο αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να κατατεθεί τον επόμενο μήνα πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία πρέπει να συγκεντρώσει 50 υπογραφές βουλευτών.

Στη συνέχεια θα ακολυθήσει συζήτηση του θέματος περίπου για δύο μήνες.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.