Αλλαγές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν την αυτόφωρη διαδικασία και τις ποινές φυλάκισης ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Αλλαγές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν την αυτόφωρη διαδικασία και τις ποινές φυλάκισης ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Φεβρουάριος 11, 2011 - 14:39

 Σε έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στην οποία συμμετείχε το Επιμελητήριο Αρκαδίας δια του Προέδρου του κ. Ιωάννη Μπουντρούκα και του μέλους του Δ.Σ. και Προέδρου της ΟΕΒΑ κ. Παναγιώτη Θεωδορόπουλου, αποφασίστηκε η έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος σχετικά με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
 

 
«Η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4/2/2011 με απόφασή της, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν την αυτόφωρη διαδικασία και τις ποινές φυλάκισης και ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών όχι μόνο την επαναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, αλλά την πλήρη απόσυρσή τους, αφού το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο είναι αυστηρό και το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή του.
Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα οικονομική συγκυρία και η βαθιά ύφεση έχουν εγκλωβίσει τις επιχειρήσεις της χώρας σε κλοιό ανασφάλειας θέτοντας σε αμφιβολία την ίδια τους τη βιωσιμότητα.
Στο πλαίσιο αυτό στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και κινήτρων με σκοπό την ανάκαμψη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, είναι αναγκαία η τροποποίηση της νομοθεσίας που σήμερα ουσιαστικά αποκλείει τον επιχειρηματία από την διεκδίκηση της οποιασδήποτε απαίτησής του, εφόσον για την προσφυγή του στα δικαστήρια προαπαιτείται η υπέρογκη προκαταβολή του 50% της οφειλής.
Απαιτούνται λοιπόν άμεσα μέτρα βελτίωσης της ρευστότητας στην αγορά, άμεση προκήρυξη των προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ για τις μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο που δεν θα αιφνιδιάζει της ΜΜΕ.»