Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Σεπτέμβριος 17, 2019 - 10:27
0 σχόλια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το υπουργείο Οικονομικών ήδη σχεδιάζει αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια καθώς και στις διαδικασίες καταβολής των δόσεων του επιδόματος θέρμανσης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι βασικές αλλαγές που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης είναι οι εξής:

- Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος θέρμανσης πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά νοικοκυριά τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές– αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από την υπόλοιπη χώρα.

- Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

Κατά τις ίδιες πηγές, βάσει αυτού του σχεδιασμού, δεν αποκλείεται το επίδομα θέρμανσης -για τον ερχόμενο χειμώνα- να χορηγηθεί εντός του 2019.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.