Αλλαγές στις έδρες στις δημοτικές ενότητες Μεγαλόπολης-Φαλαισίας

Αλλαγές στις έδρες στις δημοτικές ενότητες Μεγαλόπολης-Φαλαισίας

Μάρτιος 09, 2019 - 16:01
0 σχόλια

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Μαρίνος Ρουσιάς ,Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών , μας δείχνει τις έδρες που αναλογούν σε κάθε ενότητα και σε κάθε δήμο , στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία, στην περιοχή μας υπάρχει μια αλλαγή μεταξύ της ενότητας Φαλαισίας και Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένα στην ενότητα Γόρτυνος θα εκλεγούν 2 σύμβουλοι, στην Φαλαισία θα εκλεγούν 5 σύμβουλοι και στην Μεγαλόπολη 20, σύνολο 27 σε ολόκληρο τον Δήμο. Δεν αλλάζει τίποτα με τον ορισμό αντιδημάρχων που θα είναι πάλι 4.

Με βάση τον υπολογισμό υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή μεταξύ της ενότητας Φαλαισίας και Μεγαλόπολης σε σχέση με τις εκλογές του 2014, συγκεκριμένα η Φαλαισία χάνει 2 έδρες αφού το 2014 έβγαζε 7 συμβούλους και τώρα 5 , ενώ η Μεγαλόπολη από 18 συμβούλους το 2014 τώρα θα βγάλει 20. Να θυμίσουμε ότι στην τελική κατανομή του 2014 , είχε αλλάξει 1 έδρα στην παράταξη του κ. Παπαδόπουλου μεταξύ Μεγαλόπολης – Φαλαισίας .

Ρωτήσαμε τον κ. Ρουσιά για την αλλαγή αυτή και μας το επιβεβαίωσε, ο λόγος είναι ότι στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου το Υπουργείο υπολογίζει τις έδρες με βάσει τους μόνιμους κάτοικους των περιοχών.

Ευχαριστούμε τον κ. Ρουσιά για την επικοινωνία, δείτε τον σχετικό πίνακα:

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.