Άλλα λέει ο Σταϊκούρας άλλα ο Σκυλακάκης για τα ενοίκια και το αφορολόγητο

Άλλα λέει ο Σταϊκούρας άλλα ο Σκυλακάκης για τα ενοίκια και το αφορολόγητο

Νοέμβριος 02, 2019 - 10:01
0 σχόλια

Οι δαπάνες για ενοίκια θα μετρούν για την κάλυψη του ορίου 30% των ηλεκτρονικών δαπανών επί του εισοδήματος από το 2020, ενώ εξετάζεται η θέσπιση κινήτρων προς τους φορολογούμενους προκειμένου να ζητούν αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Αυτά προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «Αποτύπωμα» της τηλεόρασης του Σκάι για το περιεχόμενο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στο Open ότι το ενοίκιο δεν θα μετρήσει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το e-χτίσιμο.

Έτσι, το χτίσιμο του αφορολόγητου γίνεται άπιαστο όνειρο κυρίως για τα χαμηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα για τους φορολογούμενους που δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ το χρόνο. Αιτία η αύξηση του ορίου των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30%.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.