«Αλέξης Ζορμπάς» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους (pics,vid)

«Αλέξης Ζορμπάς» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους (pics,vid)

Αύγουστος 13, 2017 - 09:28
0 σχόλια

Απο το ArgolidaPortal

«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»

Η παράσταση "Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του Νίκου Καζαντζάκη που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Άργους την Παρασκευή 11 Αυγούστου, με μουσική  Μίκη Θεοδωράκη και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή , ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό της  που τη χειροκρότησε θερμά. Την παρακολούθησαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος, ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Οικονόμου,οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Νταβίλης, Σπύρος Τσετσέκος και Πέτρος Καρούζος.
Η παράσταση ξεκίνησε την περιοδεία της από την Κρήτη, την πατρίδα του Νίκου Καζαντζάκη, και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.
Στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά ο Γρηγόρης Βαλτινός
 Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης   
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες:  Δημήτρης Παπάζογλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης  
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος  
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης, Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας
Συμμετέχουν οι:
Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,  Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης , Χριστίνα Ψάλτη
Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους 2017» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η ΚΕΔΑΜ.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο από την παράσταση

Βίντεο Πέτρος Διολίτσης  https://youtu.be/KhElOIyG0vE
Βίντεο Σταμάτης Φασουλής   https://youtu.be/7JfwwsWSP3A

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.