Αλεξανδρής: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των Δήμων για Τοπικά σχέδια αποκεντρωμένης διαχείρισης

Αλεξανδρής: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των Δήμων για Τοπικά σχέδια αποκεντρωμένης διαχείρισης

Μάρτιος 20, 2018 - 09:12
0 σχόλια

Ομιλία Σαράντου ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ στην συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα «έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) - ΣΑΕΠ 626, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ποσού 69.600 εκατ. ευρώ για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Όσοι νομίζουν συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της Περιφερειακής Αρχής ότι το πρόβλημα της Διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου έχει τελειώσει και μάλιστα με τον τρόπο που αυτό μεθοδεύεται «πλανώνται πλάνην οικτράν».
Μετά την 69/2018 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσοι δηλώνουν ότι με την απόφαση αυτή τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η Σύμβαση και θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου απλά βιάζονται.
Δεν χρειάζεται βιασύνη και να αγνοείται η ύπαρξη πλήθους προσφυγών που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια δικαστήρια από κοινωνικές, αυτοδιοικητικές συλλογικότητες και πολίτες.
Η στροφή και η στήριξη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής - παρά τις αντίθετες θέσεις της στο παρελθόν - και των αρμοδίων Υπουργών της όπως πρόσφατα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο δεν μπορεί να κάμψει την αντίθεση και τις αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων.
Παραμένουμε ανυποχώρητοι για να αποτρέψουμε την κατασκευή ενός καταστροφικού έργου για το περιβάλλον και τους πολίτες της Πελοποννήσου.
Αγωνιζόμαστε για μια διαχείριση με άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση, τη μικρή κλίμακα, ορθολογική και περιβαλλοντικά συμβατή αλλά και οικονομικά συμφέρουσα διαχείριση των απορριμμάτων, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής και, βέβαια, το δημόσιο χαρακτήρα με πρωταγωνιστές τους δήμους και τους δημότες.
Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των Δήμων για Τοπικά σχέδια αποκεντρωμένης διαχείρισης και διεκδικούμε η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τους Δήμους για την δυνατότητα απόκτησης υποδομών και μέσων για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Δεν συναινούμε και δεν ψηφίζουμε την έγκριση του ποσού των 69.600 εκατ. ευρώ προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων για το έργο ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.