Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του Δήμου Τρίπολης για τα απορρίμματα

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του Δήμου Τρίπολης για τα απορρίμματα

Απρίλιος 08, 2015 - 10:23
6 σχόλια

Προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός για την 21η Απριλίου

Τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, κατά την τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης στο Νέο Δημαρχείο, αποφασίστηκε η «Ακύρωση της 137/2015 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και διενέργεια διαγωνισμού με διαπραγμάτευση για την εκτέλεση της υπηρεσίας: ''Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων''.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η Οικονομική Επιτροπή ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό -σημειωτέον ότι η παραλαβή των φακέλων θα έληγε τη Μ. Τρίτη το πρωί- «λόγω τροποποίησης της υπ' αριθμ. 23/2015 Μελέτης της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του Δήμου Τρίπολης», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Έτσι, και έπειτα από διαλογική συζήτηση, ο κ. Πρόεδρος πρότεινε να κληθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης οι κάτωθι τρεις (3) επιχειρήσεις:
1) RAP GROUP PC
2) ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ
3) ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 
Ως ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού την 21η Απριλίου 2015 ημέρα Τρίτη, με ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών την 9:30 π.μ. και ώρα λήξης παραλαβής προσφορών την 10:00 π.μ. και κάλεσε τα μέλη της Ο.Ε. να αποφασίσουν σχετικά.

Σημειωτέον ότι το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ν. Τσιαμούλος ψήφισε «παρών», «με την παρατήρηση ότι το εν λόγω θέμα θα έπρεπε να είχε έρθει προς συζήτηση ως τακτικό θέμα και όχι ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, δεν συμφωνεί με αυτή τη διαδικασία». Στη συνέχεια, πρόεδρος «απάντησε ότι το θέμα είναι σε όλους γνωστό λόγω του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με τα σκουπίδια και πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό».

Ακολούθως, η Οικονομική Επιτροπή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού προσφεύγοντας σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με περιορισμένο αριθμό προσκαλούμενων επιχειρήσεων και με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, για την εκτέλεση της υπηρεσίας με τίτλο:

''Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων", προϋπολογισμού 253.380,00 Ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 1β, του άρθρου 24, του Π.Δ. 60/2007, σημειώνοντας την ανάγκη να εκτελεστεί άμεσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υποψήφιες εταιρίες στον ακυρωθέντα διαγωνισμό ήταν οι:

1) ECORAP Α.Ε.
2) RAP ER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΕΒΕ
3) ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝ.-ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. Ο.Ε.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ
 

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Το καταπληκτικό που συμβαίνει είναι ότι η δημοτική αρχή δεν μας περνάει για μα...ες αλλά είμαστε ΟΛΟΙ μα...κες. Ποια είναι η σχέση μεταξύ των τριών εταιρειών 1) ECORAP Α.Ε. 2) RAP ER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΕΒΕ 3) ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝ.-ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. Ο.Ε. ???????? Γιατί στην επανάληψη του διαγωνισμού δεν καλούνται οι ίδιες εταιρείες αλλά άλλες???? Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε διότι άλλαξε η μελέτη, λέει ο Πρόεδρος, δεν μας λέει ότι άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..... Ποια η σχέση των τριών προαναφερθησών εταιρειών με τη RAP GROUP PC ????? Μήπως λέω μήπως αλλάξαμε τις επιλεχθείσες εταιρείες επειδή οι 3 πρώτες δεν είχαν ας πούμε ... φορολογική ενημερότητα ή κάτι σχετικό συστάθηκε εν τω μεταξύ η RAP GROUP PC και αλλάξαμε πλευρό???? Μήπως η μιά εκ των καινούργιων εταιρειών βολεύει γιατί έχει τα εχέγγυα να αναλάβει τη δουλειά και να βάλει την άλλη υπεργολάβο? Να μην μας κάνει εντύπωση τίποτα πια !!!!!!! ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !!!!!! Η βλακεία μας και η ανοχή μας δεν μας τιμά!!!!!!!!!

Εγώ άλλο θέμα θα ανοίξω. Είμαστε τόσους μήνες με ένα τέτοιο θέμα άλυτο. Θα παραιτηθεί κανεις επιτέλους; Δεν ευθύνεται κανείς; Ούτε τωρινός ούτε προηγούμενος; Είναι ντροπή αυτό το πράγμα που συμβαίνει και ακόμη μεγαλυτερη ντροπή που δεν αναλαμβάνει κανείς τις ευθυνες του.

Με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζει ο δήμος το μέγα θέμα των απορριμμάτων, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της καθυστέρησης, γιατί η αρμόδια για το θέμα υπηρεσία δεν είχε έτοιμη μια σοβαρή μελέτη και τελευταία στιγμή αλλάζει μελέτη και καθυστερεί ακόμη δεκαπέντε μέρες? ο Δήμαρχος που έλεγε ότι θα ζητήσει ευθύνες από τις υπηρεσίες για κωλυσιεργία τι θα κάνει τώρα θα αναζητήσει τις ευθύνες άραγε, θα πάρει κεφάλια ή όλα λόγια του αέρα.

Ε, βέβαια όλα λόγια του αέρα, τι άλλο? Τι ΞΕΦΤΙΛΑ Θεέ μου.........και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, θυμηθείτε το!!!!!

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!! Δυστυχώς και για τους πολίτες διότι πληρώνουν ακριβά τα ανταποδοτικά τέλη για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων τους αλλά και για τον ίδιο τον Δήμο της Τρίπολης παίζονται "παιχνίδια" εν έτη 2015. Η διακήρυξη που μάλλον είναι μυστική καθώς δεν είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Αλλά προφανώς δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου καθώς και ο Δήμαρχος ότι δεν υφίσταται δικαίωμα να διενεργούν διαγωνισμό "μυστικό" ειδικά όταν ο προϋπολογισμός υπερβαίνει τις 60.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, αλλά προφανώς δεν ξέρετε ούτε τα αυτονόητα και από τους νόμους που διέπονται οι διακηρύξεις!!!! Να σας ενημερώσω λοιπόν με μεγάλη μου χαρά ότι αυτό που πάτε να διενεργήσετε είναι -παράνομο και καταχριστικό τόσο για τον Δήμο της Τρίπολης καθώς και για τους δημότες σας που προφανώς και δεν σέβεστε!!!! Αξιότιμοι κύριοι έχουν ψηφιστεί Νόμοι ότι από το 2014 οι διαγωνισμοί άνω των 60.000 όπως προείπα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ μέσω του συστήματος promitheus.gov.gr (Ν. 4013/2011 , Ν.4155/2013, Ν.4281/2014). Και να υπενθυμίσω ότι έχετε εκλεγεί για να κοιτάτε τα συμφέροντα του Δήμου σας στις διακηρύξεις ενίοτε ποια επιχείρηση/ εταιρεία προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό προσφοράς και όχι το αντίθετο με το να κοιτάτε την *** σας.

Έλα Τζάκ, όρμα Τζάκ, που είσαι?? Ξαμολήθηκες χθές μαντρόσκυλο να ξετρυπώσεις την κυρία στα σχόλια και απειλούσες κιόλας, και τώρα που ίσως και να την έχεις στο πιάτο κ@λώνεις?? Εδώ βγάζετε να λέτε "κυρία" κάποιον, μόνο και μόνο από τη χρήση...κεφαλαίων, κι εδώ που έπρεπε να ξεσπαθώσεις μεγάλε "άντρακλα"...μούγγα!!χαχαχαχα! Και σιγά μη φοβηθεί το bullying σου βασικά κι αυτή και ο κάθενας!!! Έλα, γιατί δεν γαυγίζεις σήμερα????? ΥΓ Ας με συγχωρέσει ο συντάκτης του σχολίου που τον χρησιμοποιώ, αλλά δεν αντέχονται αυτά τα...ντόπερμαν άλλο!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.