Ακυρώσεις και μειωμένες κρατήσεις στην Κυνουρία

Ακυρώσεις και μειωμένες κρατήσεις στην Κυνουρία

Ιούλιος 01, 2015 - 16:44
5 σχόλια

Σοβαρό πλήγμα και για τον τουρισμό της παραλιακής Αρκαδίας

Η χώρα μας διέρχεται μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της κατά τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Μέσα σε αυτή τη δίνη των εξελίξεων, δεν είναι δυνατόν να μείνει ανεπηρέαστος ο τουρισμός, που αποτελεί τη «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας, αλλά και τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τα παράλιά μας σε τοπικό επίπεδο.

Το ArcadiaPortal.gr συνομίλησε με ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων στη Βόρεια και στη Νότια Κυνουρία, προκειμένου να αποτυπώσει την τουριστική κίνηση όπως φαίνεται να διαμορφώνεται, καθώς μπήκαμε ήδη στον Ιούλιο.

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο επεσήμαναν ότι εφέτος οι κρατήσεις ήταν λιγότερες, μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας που κυριάρχησε όλο το προηγούμενο διάστημα των διαπραγματεύσεων για την περίφημη βιώσιμη και δίκαιη λύση. Ακόμη, σημείωσαν ότι γίνονται ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, κυρίως από Έλληνες, ενώ επεσήμαναν ότι οι τουρίστες που καταφθάνουν από το εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες μόνο εξέφρασαν την ανησυχία τους σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τις δυσκολίες που αυτό αντιμετωπίζει.

Οι επιχειρηματίες στην Κυνουρία πλήττονται όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια, αφού ο τουρισμός λιγοστεύει, ενώ αυτές τις ημέρες με τις εξελίξεις στην χώρα θα υποστούν μεγάλη ζημιά και αυτοί.

Όλοι τονίζουν ότι ο τουρισμός πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρην οφθαλμού, καθώς αποτελεί κύρια πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία.
 


5 Σχόλια

ναι λεφτά υπάρχουν αλλά η αβεβαιότητα μας εμποδίζει να κάνουμε διακοπές,κοροϊδευόμαστε;

Ψηφίστε μνημόνιο και αν δείτε τουρίστες να μου γράψετε! Κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από Ενωμένη (;) Ευρώπη μην ακούτε την βρώμικη προπαγάνδα! Δεν χώνεψαν ότι έχασαν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί και έχουν λυσσάξει! ΞΥΠΝΗΣΤΕ."Ο Χ Ι" ."Ο Χ Ι" ."Ο Χ Ι" . που να σκάσετε "Ο Χ Ι" στο μνημόνιο, αμάν ποιά!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο Τσίπρας έχει εγκλωβιστεί και απομονωθεί μετά την επιλογή του για δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα θα είναι ΝΑΙ γιατί είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή στο τραπέζι (αν και εφόσον δοθεί η επιλογή χρηματοδότησης). Το ΟΧΙ είναι ξεκάθαρο ότι θα φέρει πείνα με απλά λόγια. Μην παραληρείς λοιπόν και στρώσου στη δουλειά από σήμερα.

Εθνικά υπερήφανοι, με την πολιτική μας στέλνουμε όλους τους τουρίστες στην Τουρκία...

με το ευρώ μας τους στέλνουμε,διότι η Τουρκία είναι φθηνή όπως και η Ελλάδα ήταν φθηνή με την δραχμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.