Άκαρπη η συγκρότηση ΔΣ στην Ένωση Προέδρων Αρκαδίας

Άκαρπη η συγκρότηση ΔΣ στην Ένωση Προέδρων Αρκαδίας

Μάιος 27, 2015 - 12:39
2 σχόλια

Ύστερα από την συνεδρίαση που έγινε στο παλαιό δημαρχείο για την συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένο ΔΣ  της Ένωσης προέδρων- εκπροσώπων και μελών τοπικής αυτοδιοίκησης Αρκαδίας πρόεκυψαν τα εξής:

Καταρχήν υπήρξε απαρτία. Είχαν προσέλθει 14 μέλη από τα 15 που έχουν εκλεγεί για το 15μελες ΔΣ (Χρήστος Μπακος, Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος, Κατσίγιαννη Ευγενία. Τσουμπρης Χρήστος, Ανδριανάκος Χρήστος, Σμυρνιώτης Κων/νος , Μουλόπουλος Γεώργιος, Γουβης Βασίλειος, Αποστολόπουλος Ιωάννης, Γαλιώτος Παναγιώτης, Κυρίμης Γεώργιος, Σταθούσης Παναγιώτης, Ρέππας Γεώργιος, Πριλιγκος Δημήτριος).

1)Ύστερα από την τοποθέτηση του προέδρου του απερχόμενου ΔΣ και προεδρεύοντος Χρήστου Μπάκου που δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πλέον για το λόγο ότι χάθηκε το νόημα και οι αρχές της Ε.Π.Ε.Μ.Τ.Α.Α, διότι ενεπλάκησαν οι δήμαρχοι των γύρω δήμων της Αρκαδίας για να χειραγωγήσουν τα τοπικά συμβούλια και με παρεμβάσεις παρασκηνιακά να εκλέξουν το πιο φιλικό προσκείμενο συμβούλιο προς αυτούς.  Δεν υπάρχει λόγος πλέον λόγος προσφοράς μου σε μια ένωση που έχει χάσει το σκοπό της από συνδικαλιστικό όργανο των προέδρων και εκπροσώπων να γίνει όργανο των  δημάρχων του νομού.
(Παρενέβη ο κύριος Θεοδωροπουλος και ανέφερε ότι ο κύριος Παυλής δεν σήκωσε τηλέφωνο για κανέναν).

2) Έγινε ενημέρωση για το πρακτικό της τελευταίας συνεδρίασης του απερχόμενου ΔΣ για την νομιμότητα μερικών υποψήφιων και αποφάσισε το σώμα ότι δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας .

3) Έγινε ενημέρωση στο σώμα ότι πριν από αυτό το συμβούλιο έγινε συμβούλιο του ανερχόμενου ΔΣ και  με παρουσία της εξελεκτικής επιτροπής παλαιάς και νέας για την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων ,αποδείξεων, πληρωμές εξόδων που εκκρεμούν κ.τ.λ. για να είμαστε έτοιμοι σαν απερχόμενο ΔΣ να παραδώσουμε στο επόμενο ΔΣ και να συντάξει και πρακτικό η εξελεγκτική επιτροπή και να ξέρουμε τι θα παραδώσουμε στο νέο ΔΣ. Ο ταμίας δήλωσε ότι αυτός δεν χειρίστηκε αποδείξεις και έξοδα. Ανέφερε πως το έκανε ο πρώην παραιτημένος πρόεδρος κ. Καπόγιαννης.

Αυτός μας δήλωσε ότι κρατούσε τα χρήματα μόνο.  Κατά δήλωση του είναι 1930 ευρώ τα οποία δεν τα έχει μαζί του ούτε σε κατάθεση λογαριασμού. Τα έχει δώσει στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης.
Του ζητήθηκε από όλα τα μέλη να μας παρουσιάσει και να τακτοποιήσουμε τις αποδείξεις και τις εκκρεμείς πληρωμές  και δεν δέχτηκε. Μας δήλωσε  ότι μετά από δυο ώρες που θα έρθει ο κύριος Θεοδωρακόπουλος να τον ρωτήσουμε και να επιβεβαιώσει ότι έχει αυτός τα χρήματα και αποχώρησε.  Το ίδιο έκανε και το μέλος της Ε.Ε κ. Δαύρος.  Παρέμειναν τα δυο μέλη της νέας Ε.Ε κ. Ζορμπαλας και κ. Τσαγκαρης που δήλωσαν ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο από τον ταμία και είναι διατεθειμένοι να κάνουν έλεγχο από την αρχή της ιδρύσεως της ένωσης εφόσον δεν παρουσιάζονται αποδείξεις, πληρωμές με αποφάσεις του ΔΣ και χρήματα ή καταθέσεις του ποσού σε λογαριασμό και δεν έχει κάνει και πρακτικό η προηγούμενη Ε.Ε.
Καταλαβαίνετε κύριοι ότι δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα  δυσπιστίας στο πρόσωπο του ταμία.  Με την στάση του, η απόφαση όλων των μελών του ΔΣ ήταν «πρόεδρε πάρε τα βιβλία να τα παραδώσουμε στον εισαγγελέα».

4) Κατόπιν, πήρε το λόγο ο κ. Θεοδωρακόπουλος και ανήγγειλε την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος του Ε.Π.Ε.Μ.Τ.Α.Α

5) Πήρε τον λόγο ο κ. Τσουμπρης και  ανήγγειλε την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος της Ε.Π.Ε.Μ.Τ.Α.Α . Έθεσε και θέμα εξαίρεσης του πρώην ταμία κ. Ανδριανάκου από τις υποψηφιότητες που θα ακολουθούσουν και ειδικά του ταμία του νέου ΔΣ. Όλα αυτά γίνονται για την προστασία του επόμενου ΔΣ και των μελών όπως επεσήμανε.

6) Το λόγο πήρε ο κ. Ανδριανακος ο οποίος είπε ότι τα λεφτά του ταμείου 1930 ευρώ τα έχει παραδώσει στον κύριο Θεοδωρακόπουλο στην δημοτική κοινότητα Τρίπολης.

7)Θεοδωρακόπουλος: τα λεφτά που μου παρέδωσε δεν ξέρω ότι είναι του σωματείου ή του ταμία, είναι του Ανδριανακου.

8)Σταθουσης από νότια Κυνουρία: Γιατί δεν είναι στην τράπεζα τα λεφτά; Ψηφίζω λευκό και αποχωρώ.

9) Μουλόπουλος: Αναβολή των διαδικασιών μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα του ταμία.

10) Γουβης Γορτυνία: Έπρεπε να έχετε ξεκαθαρίσει το ταμείο και μετά να μας καλέσετε να έρθουμε από Γορτυνία.

11)Ρέππας Γορτυνία: το ίδιο με τον κ. Γουβη

12)Κατσιγιαννη: Να παραδώσει ο κ. Ανδριανακος στον επόμενο ταμία.

13)Πριληγκος Μεγαλόπολη: Ντροπή για τους ανθρώπους που ήρθαν από μακριά και ο ταμίας δεν λύνει το θέμα για να προχωρήσουμε.

14) Ζητηθήκαν από όλους 10 λεπτά διάλλειμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να βρεθεί λύση.

15) Ο κύριος Σταθουσης μαζί με την σύζυγο του φεύγοντας δήλωσε πως  μπορώ να ψηφίσω κάποιους ανθρώπους ( που με πιέζουν από κάτω) όταν πλανώνται υποψίες. Αποχωρώ.

16)Μετά από λίγο αποχώρησαν οι περισσότεροι σύμβουλοι.

17) Μετά από διαβουλεύσεις το απερχόμενο ΔΣ συγκαλείται εκτάκτως την Τετάρτη το απόγευμα μαζί με τον πρώην πρόεδρο κύριο Καπόγιαννη και τον νομικό που επεξεργάστηκε και επικύρωσε το καταστατικό και την εξελεγκτική επιτροπή μήπως και βρεθεί λύση για την παραπέρα πορεία της Ε.Π.Ε.Μ.Τ.Α.Α.

                        
Η  πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.