Αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο Εργαστήρι της πέτρας έως τις 30 Ιουνίου

Αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο Εργαστήρι της πέτρας έως τις 30 Ιουνίου

Μάιος 24, 2018 - 14:30
3 σχόλια

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

2ο εργαστήρι παραδοσιακής τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια Αρκαδίας

30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου

Στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το ‘μαστοροχώρι’ της Πελοποννήσου, σε συνέχεια του 1ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας θα διεξαχθεί το 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2018. Η φετινή θεματική θα εστιάσει στις ειδικές πέτρινες κατασκευές (εκκλησιές, γεφύρια, μύλοι, αλώνια, καλντερίμια, τοίχοι).

Το εργαστήριο εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, σε συνέργεια με Επιστημονικό εργαστήριο που θα γίνει παράλληλα στη Δημητσάνα από το ΥΠΠΟΑ και αποτελεί βασικό στόχο των πρακτικών διατήρησης, ανάδειξης και συνέχειας της άϋλης κληρονομιάς της τέχνης της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, που προωθούν ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ από το 2013.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να εκπαιδεύσει την νέα γενιά μαστόρων της πέτρας που ήδη δραστηριοποιείται στην Πελοπόννησο, αξιοποιώντας τη μαστορική γνώση τοπικών πρωτομαστόρων και τον ιστορικό τόπο των έργων τους καθώς και προσκεκλημένων πρωτομαστόρων και θα περιλαμβάνει διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, επιτόπια σεμινάρια επίδειξης από αρχιμάστορες και κυρίως εργαστήριο λιθοτεχνίας και λιθοδομής διάρκειας μια εβδομάδας.

Παράλληλα με την ομάδα μαστόρων θα λειτουργήσει και εργαστήριο μέχρι 20 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών/σπουδαστριών αρχιτεκτόνων και μηχανικών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνης της πέτρας.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες που θα επιλεγούν θα είναι δωρεάν. Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ θα καλύψουν το ‘δεκατιανό’, τις μετακινήσεις τους από τον οικισμό προς το Εργαστήριο (Ντραΐνα) και τη Δημητσάνα για τις εκδηλώσεις που είναι κοινές με το Θερινό Σχολείο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και θα εξασφαλίζουν ειδικές εκπτώσεις στη διαμονή τους.                                                                                                                                                    

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας ειδική αίτηση και αποστέλλοντάς τη στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ μέχρι 30/6/2018. Η γνωστοποίηση της επιλογής θα γίνει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Σας πήρανε χαμπάρι. Οι κύριοι....τίποτα. Γιατί δεν πάτε να διορθώσετε ολοι παρέα, τα καραγκιοζιλίκια στο νέο γεφύρι των Λαγκαδίων με τις......κόκκινες πέτρες;;;;;;;; Θα σας βοηθήσουν όλοι οι Λαγκαδινοί, τζάμπα,χωρίς χορηγούς.

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ. ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ;;; ΠΑΤΡΙΩΤΗΛΙΚΙ ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ ΝΤΩΠΙΖΕ ΣΑΝ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΙΔΙΟΊΚΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ,ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ,ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΜΚΟ. ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΤΙ;;;; ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ

Ένα άξιο επαίνου κίνημα με έργο και δραστηριότητα δράσεις και σοβαρό έργο έχουν να δείξουν τα Λαγκάδια τα τελευταία χρόνια της παρακμής του χωριου, και υπάρχουν ανθρωποι (κυρίως των Λαγκαδίων) που το διώκουν, το δυσφημούν, και το κατακρίνουν. Λαγκαδινοί...Άξιοι της μοίρας τους...της μοίρας του αφανισμού!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.