Αιτήσεις σε διαγωνισμούς; Καλύτερα να είστε οργανωμένοι! (video)

Αιτήσεις σε διαγωνισμούς; Καλύτερα να είστε οργανωμένοι! (video)

Ιούλιος 05, 2012 - 00:03

Ή αλλιώς... δεν ήξερες, δε ρώταγες;

Ψυχολογικά προετοιμασένοι και με αρκετή διάθεση χιούμορ πρέπει να αντιμετωπίσετε τη γραφειοκρατία, που από ό,τι φαίνεται, καλά κρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες. Τα χαρτιά που ζητούνται για τη συμμετοχή σας σε εποχιακούς διαγωνισμούς είναι πολλά και θα πρέπει να περάσετε μέσα από αρκετές "Συμπληγάδες", παρόλο που, ομολογουμένως, η εξυπηρέτηση από τους υπαλλήλους έχει γίνει σαφέστατα καλύτερη, αφού με ευγένεια σε στέλνουν πλέον στα διπλανά γραφεία.

Τα ευτράπελα πολλά! Ένα παράδειγμα: Για μία απλή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο δήμο χρειάζεται πλέον να προσκομίζετε τα εκκαθαριστικά της εφορίας των δύο τελευταίων ετών... έτσι, για να αποδεκνύετε πού μένετε και πόσα "εκατομμύρια" βγάλατε όταν δεν ήσασταν άνεργοι (λες και η αντίστοιχη βεβαίωση του ΟΑΕΔ, όπου αναγράφονται τα στοιχεία σας δεν επαρκούν).

Μερικές συμβουλές:

1) Μη βιάζεστε να πάρετε τη θέση του μπροστινού σας στα γραφεία εξυπηρέτησης, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι θα έχετε ξεχάσει.

2) Καλέστε, πριν πάρετε τους δρόμους, τις αντίστοιχες υπηρεσίες, για να ρωτήσετε ποια έγγραφα ακριβώς χρειάζονται, ώστε να μην πηγαινοέρχεστε.

3) Καλό είναι να έχετε ένα μηχανάκι ή ποδήλατο, αφού μάλλον δε θα αποφύγετε το 2ο, λόγω κεκτημένης ταχύτητας και άγχους να προλάβετε τις προθεσμίες (αφού όλοι έχουμε την προδιάθεση να τα κάνουμε όλα την τελευταία στιγμή).

Όσο για την κυριαρχία της γραφειοκρατίας, με στόχο την εξασφάλιση της πλήρους νομιμότητας, παρακολουθήστε λίγο ένα βίντεο από το παρελθόν, έτσι, για να αστειευτούμε και λίγο (προς Θεού, δε λέμε ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα σήμερα! Σήμερα ζούμε στην εποχή της αξιοποίησης της τεχνολογίας).

Β.Θ.

 

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/5aEHGtSpIQY