Αίτημα του Δήμου Τρίπολης να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Τεγέα για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Αίτημα του Δήμου Τρίπολης να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Τεγέα για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Νοέμβριος 20, 2019 - 20:28
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στη διαδικασία των ερωτήσεων, ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης έθεσε το ζήτημα της λαμπαδηδρομίας για την Ολυμπιακή Φλόγα καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ολυμπιακής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του Τόκιο, η Φλόγα θα περάσει από την Τρίπολη αλλά όχι από την Τεγέα, τόπος όπου γεννήθηκε το 1834 η ιδέα της λαμπαδηδρομίας αλλά και της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο κ. Τζιούμης, δήμαρχος Τρίπολης, απάντησε ότι έχει επιληφθεί του θέματος και έχει απευθυνθεί σχετικά. «Προσπαθούμε να τους πείσουμε», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει κάνει και ο ίδιος επαφές.

Ο κ. Ψυχογιός είπε έτσι κι αλλιώς η διαδρομή της Ολυμπικής Φλόγας περνάει από τα όρια του Δήμου και εν όψει των 200 ετών, θα πρέπει απαραιτήτως να βγει μια ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Τρίπολης που να διεκδικεί να περάσει η λαμπαδηδρομία και από την Τεγέα.

Ο κ. Βόσνος λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι αυτή η ιστορία απασχολεί κάθε τετραετία, και πρότεινε να περνάει κάθε φορά και σε κάθε Ολυμπιάδα η Ολυμπιακή Φλόγα από την Τεγέα.

Η απόφαση να διεκδικήσει το ΔΣ Τρίπολης τη διέλευση της λαμπαδηδρομίας από την Τεγέα και σε αυτή την Ολυμπιάδα και στις επόμενες ήταν ομόφωνη.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.