Αχταρμάς με νότες «καραμανλισμού» και δεξιού οπορτουνισμού

Αχταρμάς με νότες «καραμανλισμού» και δεξιού οπορτουνισμού

Σεπτέμβριος 13, 2018 - 11:45
14 σχόλια

Τις τελευταίες ημέρες, η Κατερίνα Παπακώστα, νεότευκτη αρχηγός κόμματος, πρώην βουλευτής της ΝΔ και εν μια νυκτί νυν υφυπουργός στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος, πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της, εδώ και τέσσερα χρόνια υπουργός Εθνικής Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, και ο Ευάγγελος Αντώναρος, που τον διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή τόλμησε να ζητήσει την απομάκρυνση Γεωργιάδη από το κόμμα λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση Novartis, δηλώνουν πίστη στον καραμανλισμό, στον Κώστα Καραμανλή και στις ιδέες που εμφύσησε στο κόμμα. Ο κ. Καμμένος από τη ΔΕΘ είπε: «Με τον Αντώναρο έχουμε μια στενή σχέση για πολλά χρόνια από τότε που ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση. Είναι καραμανλικός και όπως κι εγώ πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο των Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη. Η ΝΔ πίστευε στην εθνική συνύπαρξη, αναγνώρισε το ΚΚΕ, τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με τον Φλωράκη και τον Κύρκο την εκπροσωπεί ο Αντώναρος και η Παπακώστα και όσοι διαγραφόμαστε από τη ΝΔ», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η Κατερίνα Παπακώστα, αφού έκρινε απαραίτητο το ξύλο και τα χημικά εναντίον των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη «για να μην καεί το Βελλίδειο», προτού στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της ως υφυπουργού, δήλωσε και εκείνη καραμανλική: «Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για την χώρα και πρέπει τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα να συνεννοηθούμε για το καλό της χώρας. Είναι συνειδητή η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις αρχές του κ. Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη, η δική μου παράταξη τις οποίας τις αρχές ουδέποτε έχω απορρίψει. Υπάρχει συνειδητή επιλογή που κινείται ανάμεσα στον αντικοινωνικό φιλελευθερισμό που δεν υπηρετεί τον άνθρωπο αλλά το κέρδος. Είναι ένα συνονθύλευμα ακροδεξιάς πολιτικής ακολουθώντας την μόδα άλλων χωρών της Ευρώπης. Θεωρώ πως στην πολιτική επιλέγεις στρατόπεδο. Είσαι με την κοινωνία ή με την ελίτ. Ο Καραμανλισμός υπηρετεί τα εξής: ενιαίο μέτωπο στα εθνικά θέματα. Υπηρετώ την κοινωνία άρα κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική. Και τρίτον θα πρέπει να συνεννοηθούμε σε τρία ζητήματα. Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση σήμερα είναι μία συμμαχία».

Ο Καραμανλής τι λέει για όλα αυτά; Αυτό που λέει συνήθως, δηλαδή τίποτα.

Ο Φώτης Κουβέλης, όταν υπουργοποιήθηκε κι αυτός από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είχε δηλώσει τις πρώτες ημέρες της θητείας του ότι δεν έχει αλλάξει πεποιθήσεις, ότι υπηρετεί την κοινωνία και το συμφέρον του τόπου και ότι συμμετέχει σε μια συνεργασία για το καλό της χώρας.

Όλοι εκείνοι που από το περιθώριο βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να λάβουν μια υπουργική καρέκλα, υπερασπίζονται τις βαθύτερες πολιτικές τους πεποιθήσεις και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι απλώς για το καλό της χώρας πήγαν εκεί που έφτυναν και συνεργάστηκαν με εκείνους που καθύβριζαν.

Ο Καμμένος, έχοντας αντιληφθεί ότι θα κυνηγάει τους δεξιούς με το τουφέκι για να τον ψηφίσουν αργότερα, αφού έγινε συγκυβερνήτης και υπουργός «για το καλό της χώρας» και συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκε τον Καραμανλή. Η Παπακώστα επίσης. Ο Αντώναρος το ίδιο. Και έτσι, τρεις νεκδημοκράτες που δεν ανήκουν στην παράταξη υμνούν τη Νέα Δημοκρατία!

Οι υμνητές του κόμματος είναι οι διαγραμμένοι. Ποιου κόμματος, όμως; Της ΝΔ του Καραμανλή. Του Καραμανλή που εμφανίστηκε σε ένα φωτορεπορτάζ από τις διακοπές του προχθές, που δεν μιλάει ποτέ για τίποτα, που ως πρωθυπουργός τίναξε την μπάνκα στον αέρα.

Αχταρμάς οπορτουνισμού, από πολιτικούς που ποντάρουν στη βραχεία μνήμη του πολίτη.

Και, δυστυχώς, δεν έχουν άδικο!

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

14 Σχόλια

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ. ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΕΡΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ! ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

Η Παπακώστα είναι μια ανεξάρτητη βουλευτής και επικεφαλής ενος νέου κόμματος. Δεν εμπλέχθηκε ποτε σε σκάνδαλα . Αφήστε τη γυναίκα ήσυχη επιτέλους !

Το κύριο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος είναι η συμπεριφορά των αδέσποτων του καραμανλισμού όταν πανικοβληθούν από την κατάρρευση του τσίρκου που μάχρι τώρα στηρίζουν.

Κυρία Γαλανιαδη μου βάλε μέσα στο κάδρο κάποιους βουλευτές της ΝΔ που διεγραφησαν και στη συνέχεια ζήτησαν και ζητούν κομματική στήριξη ως περιφερειάρχης περιφερειακοί συμβουλοι δήμαρχοι τα ξέρετε κυρία Γαλανιαδη μου μην τους αφήνετε στο απειροβλητο δεν ειμαστε πρόβατα.

Βαλτε μεσα και βουλευτη την ΝΔ που ο πατερας του περιεφερε το φερετρο της ΝΔ ως σκληρο ΠΑΣΟΚ.Κωστα ερχεται κινημα #metoo# καταλαβε?

θα μπορούσε να μας εξηγήσει κάποιος σε τι συνίσταται η ιδεολογία του "Καραμανλισμού" και ποιές είναι οι διαφορές της με την υπόλοιπη φιλελεύθερη, ή μή, δεξιά;;;

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να ανακηρυχθεί επίσημα νεκρή η Ν.Δ. και να ανακοινωθεί το νέο κόμμα της ελληνικής δεξιάς: νέο όνομα, καμία σχέση με το καραμανλικό σόι (για να μην κουβαλάνε βαρίδια του παρελθόντος), νέο ΑΦΜ (ώστε να μην το κυνηγάνε οι τράπεζες).

Ανωνυμος 21:34 Μπορεί να μην είσαστε πρόβατα, είσαστε όμως παντελώς αγράμματοι. Από εδώ ως το...άπειρο (κατά το "απειρόβλητο")

Τι ερώτηση... Ο καραμανλισμός είναι η ελληνική δεξιά. Ή μάλλον, ήταν μέχρι τώρα. Ο τωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. που κουβαλάει μητσοτακικά γονίδια (όλοι γνωρίζουμε πόση εκτίμηση έτρεφε ο γέρος Καραμανλής και γενικά οι νεοδημοκράτες για τον δρακουμέλ) συμμάχησε με τα αποκαλούμενα σταγονίδια, συμπεριλαμβανομένου του Αντωνάκη που ούτε αυτός είχε σχέση με την τότε Ν.Δ., για να τον ξεριζώσει (τον καραμανλισμό) απ' τον χώρο, εξ ου και η επίθεση κατά ανιψιού και φίλα προσκείμενων. Βαριά κι ασήκωτη η κληρονομιά του Καραμανλή για τη σημερινή δεξιά.

Για να το τελειώνουμε επειδή έχει κουράσει και η ιδιοσυστασία της ιδεολογίας αυτής απαγορεύει την κούραση. Σημαίνει συνοπτικά γαλάζια πασοκαρία, δημόσιο, αραλίκι, ρουσφέτι και βόλεμα. Ο,τι έχουν πετύχει με τον Αλέκση ο Πάκης ο παπαεισαγγελόπουλος κλπ

Περιέργως, το σημερινό δημοσίευμα της κ. Γαλανιάδη ΔΕΝ κουβαλάει νερό στο μύλο του Κούλη, πώς κι έτσι;

Ένα από τα "ελεύθερα πνεύματα" της συμμορίας των πέντε (που είναι περισσότεροι) εξήγησε τους λόγους της παρακμής του καραμανλισμού, ο οποίος βέβαια εξυπηρετούσε μια χαρά τη ντόπια ελίτ μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη στον "Αντρέα, δώστα όλα". Αραλίκι, ρουσφέτια και βόλεμα από καταβολής κόσμου ήταν οι πυλώνες της εξουσίας στην Ελλάδα. Τσούζει η απώλειά της, προκαλεί και την εμφάνιση "ελεύθερων πνευμάτων" του κώλου, ένα από τα δεινά της εποχής.

Μωρό μου τα επανέλαβες όλα εκτός από το δημόσιο. Ευνόητο όπως και ότι κάνεις το άλμα λογικής φτάνοντας στον κανονοκό Καραμανλή ενώ η παθογένεια αφορά τον Κώστα τον Β τον ακάματο ή ακαμάτη

Μα το δημόσιο ήταν το τσιφλίκι που τους επέτρεπε τα υπόλοιπα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.